När det ofattbara händer

Ett stort steg

Eftersom att det var en långhelg så packade vi ihop oss och lånade min pappas lägenhet några dagar, vi har inte gjort något speciellt utan mest njutit av att komma iväg en sväng. Det krävs inte mycket ibland och det var skönt att göra lite annat. Om än det egentligen var samma saker som vi ändå gör hemma.

Vi köpte blommor och har planterat om och satt hos Bettan, vi tog även fram hennes andra saker och ställde hos henne för att göra det lite fint nu när snön är borta. Vi har fortfarande inte beställt en gravsten åt henne. Hela processen att ringa runt mitt i allt det mörka och behöva säga om och om igen till okända människor att mitt barn har dött för att sedan bryta ihop samtidigt som jag ska lyckas utföra ärendet var så jävla tungt att till slut tog det stopp. Jag kunde inte mer. Jag ville inte göra det mer, det tog alldeles för mycket av mig. Nu är jag för rädd att öppna upp det igen och jag är inte på rätt plats för att göra det, även fast jag vill få igång det då jag vill att hon ska få sin sten. Men samtidigt känns det som det slutgiltiga steget och att när stenen är på plats är allt över. Allt är över och det blir mer verkligt att min älskade lilla dotter ligger där istället för att vara med oss. Nej fy fan vad vidrigt..

Nu ser det ut så här hos henne, lilla älsklingen. Vi har bestämt hur vi vill att hennes sten ska se ut och förhoppningsvis blir det som vi tänkt oss. Det kommer att bli jättefint. Bara jag eller M klarar av att ringa det där samtalet, det är så mycket svårare än vad någon av oss har kunnat tro. Men vi vill ju att hon ska ha det så fint som möjligt, att få ta hand om hennes plats är tyvärr det enda vi kan göra.

Jag hoppas att hon vet hur älskad hon är.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Har precis hittat din blogg. Grattis till graviditeten!
    Läste längre tillbaka om kosttillskott mm. Vad har du blivit rekommenderad?
    Jag har fått 3 MA och 2 molor.. är villig att testa allt

    1. Emelie

      Tack!
      Jag har inte blivit rekommenderad någonting utan jag har läst på om det själv, det är ingenting som är bevisat utan jag har bara ätit sånt som möjligtvis skulle kunna hjälpa en på traven men det är ingenting som skadar. Jag har tagit 300mg Q10, 2500IE D-vitamin, Omega-3 Plus, 1000mg C-vitamin och ACO Gravid dagligen. Q10 ska vara bra för äggkvalitén. Efter ägglossningen har jag ätit B-vitamin komplex då både det och C-vitamin ska vara bra för att förlänga lutealfasen då min var väldigt kort efter graviditeten med Bettan och missfallet.
      Som sagt, det finns inga bevis för att det faktiskt hjälper men det är ingenting som kan förstöra något heller. Jag har läst amerikanska källor då det inte finns så mycket på svenska om det, jag har en länk här med lite information från ett fertilitetscenter i USA (tror det är den största) om just Q10 om du vill läsa och kan bilda dig en egen uppfattning https://www.centerforhumanreprod.com/dor/coq10-fertility-and-pregnancy/
      Jag hoppas att du kan bli gravid snart igen och att den utvecklas som den ska! Får du ingen hjälp från landstinget med din historik?