Förskola = känslor – Tvillingmorsan
Malin - Tvillingmorsan

Tvillingmorsan

Förskola = känslor

Igår fick jag ett samtal… 

Barnen kom in på förskolan vi önskade. Och dom börjar inskolningen den 25 augusti! Det känns helt sjukt & overkligt. Är dom så stora nu? Ska jag lämna iväg dom till någon annan än mig & deras pappa? 

Blandade känslor men jag vet att det kommer gå så bra. Dom kommer att älska det

Har ni några bra tips att tänka på innan man börjar att skola in barn? Dom kommer vara 1 år och 7 månader när dom börjar på förskolan. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Malin - Tvillingmorsan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Leksakstanten

  Hej Malin, jag ska skicka dig 2 fotoalbum som du kan fylla med bilder på barnens trygga värld, mamma, pappa, ert hem, mormor, morfar osv Dessa har de sedan med sig på förskolan och när de blir trötta eller ledsna så kan de bläddra i sin trygga fotobok. Jag har fått höra så mycket positivt från mina kunder genom åren angående denna produkt. Den funkar verkligen och jag har själv testat den på mitt barnbarn:) Får in den i lager igen i augusti, lovar skicka till dig då:) Kram från Leksakstanten

 2. Fjäris

  Så spännande. Mitt bästa tips är att alltid vara positiv och aldrig visa något negativt om fsk. Kommer de gå på samma avdelning,? De har ju alltid varandra så de kommer gå bra 🙂

 3. Zandra

  Det kommer gå jättebra! Mina barn började på förskola i samma ålder och jag tyckte det gick bra. Bättre med tvåan då han hade storasyster på förskolan redan. Så dina två kommer alltid ha varandra så jag tror att det kommer gå galant! 🙂
  Min dotter kom in i en period där hon bara blev ledsen så fort vi kom dit men hon lugna sig så fort jag hade åkt. Där kände jag mig som väldens elakaste och hade velat trösta henne men långa avsked när dom ät ledsna blir inte bättre. Snarare sämre. Så vi gjorde det vi skulle, lämna sakerna på facket och sedan vinka i fönstret sen va det bra 🙂 Det bästa är personalen såklart! Hoppas att dom/ni kommer trivas och allt löser sig 🙂

 4. KarinS

  Ett tips som handlar mer om första året på förskolan, än om själva inskolningen: Ställ in dig på att barnen kommer att vara sjuka en hel del (innan immunförsvaret byggs upp). Beräkna att allting på jobbet kommer att ta dubbelt så lång tid (kalendertid) mot vad du tror. Du besparar dig själv en hel del stress på det viset.
  Usch vad negativt det låter det jag skrivit. Men jag vet att jag ofta tänkte (under dotterns första år på förskola) att det vore bra om någon hade förvarnat mig. Då hade jag tidsberäknat mina projekt på ett helt annat sätt, och kunnat leverera i tid. Och jag hade mått så mycket bättre själv.
  Så, jag delar med mig av min lärdom till alla som ska börja förskolan. Sedan kan man alltid hoppas att det inte blir så farligt med sjukdagar.

 5. Sandra

  Min Tyra ska börja 20 augusti och jag börjar också bli lite nervös för hur det ska gå. Är jätteglad att vi fick vårt förstahandsalternativ i alla fall och det kommer säkert gå jättebra när vi väl kommer dit. Var positiv kring allt som handlar om förskolan inför barnen bara, ser de att du tycker det är något bra så kommer de också att göra det! 🙂

  Jag skrev ett pm till dig på Facebook tidigare ikväll men det stod att det skulle hamna i “övrigt” så om du vill får du gärna kika där. Tack för en jättefin blogg!

 6. Isabel

  De är en fördel att de har varandra! Jag jobbar på en 1-5 årsavdelning med flera syskon.
  Snuttefilt eller gosedjur är bra att ha med ( om de har). Jag köpte en flodhäst till min son när han började på förskolan, och det blev hans trygghet.
  Snabba lämningar är det bästa.

 7. Jossan

  Blev det där vi trodde? Hoppas det:)
  Mitt tips till dig är att vara positiv inför barnen när det handlar om allt kring förskolan. Att prata positivt om det och berätta innan vad som ska hända.

  Som du vet så hade jag det sjukt jobbigt att lämna Elsa till människor jag inte hade nått förtroende för. Det som hjälpte mig var att jag var ärlig med personalen och berättade hur jag kände och mådde. Det hjälpte nått enormt.
  Personalen är så pedagogiska och braiga så de förstod mig.

  Det kommer att gå så bra Malin! Agnes och Alfred kommer att älska sitt föris.
  Kramar från mig och Elsa.

 8. *Anna

  Ett tips är att inte ha dåligt samvete OM barnen gråter för att du lämnar dem. Om sådana saker händer så ska du veta att många barn gör det, men bara 5 min efter att föräldrarna har lämnat så glömmer barnen bort allt pga allt roligt som sker på förskolan! 🙂 Det kommer att gå bra!

 9. Louise

  De kommer gå fint ska du se. jag jobbar på en förskola nu och har varit med om många inskolning och ja förstår att du tycker de är jobbigt att lämna bort dina barn men personalen tar väll hand om dina fina barn. kram