Tvillingmorsan

Bärsjal eller bärsele?

Pictures2Vad tycker ni i frågan om bärsjalar och bärselar?
Är det något ni har haft användning för?

Jag har kikat runt lite och fastnat för Ergobaby bärsjal!
Kristian säger att han vill ha en bärsele, så en bärsele och en bärsjal kanske
skulle vara optimalt?

Jag gillar bärsjalen och tycker den ser ” bra ” ut 🙂 Den går loss på 799kr

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elina

    Jag gillar bärselen mer men de är säkerligen en smaksak. Dom flesta av mina vänner har bärsjalar och föredrar de hellre än bärsele 🙂

  2. Kusin Elin

    Har precis börjat använda vår babybjörn one till Oliver (tror han tyckte det var lite läskigt första gången men igår gick det bra) och jag tycker han sitter bra och jag har inte känt av något i ryggen på mig 🙂 Den går även att använda från nyfödd eller min 3500g. Kram <3

  3. Ida

    Jag hade en bärsele åt Hugo, men nu i efterhand önskar jag att jag köpt en bärsjal istället. Eftersom det finns så många olika sätt man kan använda den och man kan med vissa sjalar bära barnen tills dom blir lite större. Hugo fyller snart tre och jag önskar ibland fortfarande att jag haft en bärsjal att kunna bära honom med nu. 🙂

  4. Me & My Baby Dolls

    Bra jobbat med att komma till vecka 38! Men jag förstår att det måste vara tungt! Snart är dem här, dina små guldklimpar! <3

    Jag gillar bärselen mest, men då har jag ju inte ens testat bärsjalen 😉 Selen är så lätt att få på/av 🙂

  5. Camilla ♥ 130510

    Jag har haft båda men inte särskilt mycket då jag kände mig lika begränsad med eller utan.
    Bärsjalen kan du hitta billigare på tradera, samma märke och ändå ny men lägre pris :).

    -Tack så mycket 🙂 Övar och övar 😉

  6. Becki

    Hej! Vi har en babybjörnen bärsele och en easyhug bärsjal, bägge är toppen bärsjalen är liten så den är toppen att ha med sig överallt, jag har alltid haft den i skötväskan. Kan varmt rekommendera den. Lycka till

  7. Hannah

    Jag hade en BabyBjörn bärsele som jag använde ganska mycket. Sedan har jag haft olika varianter bärsjalar och även de lättsammaste att få på sig är lite för krångliga ändå tyckte jag innan man fått på sig den och bebisen i 🙂 Eller ur för den delen…Dessutom blev det så himla varmt i sjalen tyckte jag, man svettas ganska mycket ändå redan innan om man ammar! Lycka till!

  8. sandra - Mamma till tvillingar

    Jag hade nog satsat på en bärsjal, har testat babybjörn och visst den funkar, men jag tycker att börsjalar ser mycket mer bekväma ut och att man kommer närmre barnet på något sätt:) Ett tips är att INTE köpa en bärsele för tvilingar, weego har en sele för tvillingar som vi köpte och tänkte skulle vara så bra, speciellt när man är hemma själv med två bebisar.. Kan säga att den där selen blev liggandes, var så himla tungt att bära båda barnen i den, sen blev man väldigt otymplig själv i den. Vi började sen använda babybjörn och det funkade mycket bättre att kunna ha ett barn där och sen ha fria armar och händer till det andra barnet:)

  9. Nadja

    Heej! Jag tror också på Ergobaby : ) hade en Baby Björn med mitt första barn och fick jätteont i min rygg av den. Däremot provade jag bärsjal en gång, men min lille kille har alltid varit väldigt varm av sig och tyckte att det blev alldeles för svettigt inne i sjalen. Så han föredrog Bärsele : ) du kanske kan låna en sjal av en kompis och prova när bebisarna har kommit?
    Däremot: Pappa+bärsele= lika med sant : ) så var det hos oss, dom ÄLSKADE det, båda två! Och det gjorde ju mig lika glad haha.
    Ha en finfin dag!

  10. sofie

    Bärsele va super. Mina barn somna innan de satt helt i den. Älskade den.
    Känns bättre ön bärsele då jag litar med på den. Jag klippte gräset o allt när de sov i bärsele

  11. Julia

    Vi har älskat att ha en bärsele! Vi köpte ganska nydligen babybjörns one! Jag trivs toppen bra med den! Jag rekommenderar verkligen att ha en bärsele av något slag! 🙂

  12. Elin fredrikson

    Jag har en son född 2011 och väntar en till liten tills i slutet av maj. Till den stora killen hade jag en looma sjal som var helt fantastisk! Den kommer användas mycket i sommar, kommer dock även köpa mig en ergobaby efter ett litet tag.
    Jag har för mig att det finns sjalar som är anpassade för tvillingar och även olika sätt att knyta så att båda får plats!
    Hur mysigt som helst!
    Lycka till med allt nu och tack för att du delar med dig av ditt liv till oss!
    Kram, Elin

  13. Susanna

    Köp både och! Vi hade både och till Gustaf. Mycket praktiskt! med sjalen kommer dom närmare kroppen och den är särskilt mysig när dom är väldigt små. Bärselarna känns så hårda och styva mot dom små kropparna. Och dom känns så stora i förhållande till dom små. Vi hade visserligen babybjörn, ergobaby är kanske bättre?

  14. Helga

    Hej. Helt klart bärsjal! Jag hade en babybjörn bärsele till mitt första barn (nu 5 år). Den var otymplig och han trivdes inte i den, och vi fick ont i ryggen av att ha den (trots att den ska vara ”bra för ryggen”). Till barn nr 2 (nu 3 år) hade vi en ”Moby wrap” och den var guld!! Vi använde den i 1½ år och dottern älskade den. Vi började använda den från att vi kom hem från BB och man kände knappt att man hade den på. Skonsam för ryggen, väldigt lätt at knyta och så somsagt kan den användas från dag ett då barnet kan ligga precis så som de gör när man håller dom (svårt å förklara, hoppas du förstår hur jag menar)
    Så helt klart bärsjal! =)

    Nu håller jag tummarna att de små liven tittar ut snart! Lycka till 🙂

  15. Heidi

    ja har bara provat olika bärselar , av dem va det babybjörn, beco butterfly, manduca o beco gemini.. beco gemini va helt klart den bästa så den rekommenderar ja om ni vill ha sele, men finns ju de nya babybjörn one.. värt att prova o se vilken som passar din sambo om det är han som ska använda den.. 🙂

  16. Sara

    Hej!

    Vi har en babybjörn one som vi är toppennöjda med!! Skön avlastning för ryggen.
    Lycka till med allt!

    Kram Sara

  17. Sara

    Ergobaby är det enda rätta, speciellt när det burna barnet blir lite större. Då bär man mer ergonomiskt. Hade en babybjörn också och fick så sjukt ont i ryggen. Jag kommer börja med en tvillingbärsjal för att sedan gå över till Ergobaby.

  18. En plats i solen

    Jag kan inget om sånt, och har varit osäker på bärsjal. Men när min kollega visa hur man använde den, gillade jag den iden mer, men en bärsele kan med vara bra, så varför inte en av varje så kan man testa sig fram, visst det kostar lite pengar dock.

  19. Malin

    Hej! Har haft alla 3 varianterna (dock inte ergo bärsjal däremot deras bärsele när killen var lite större). Tyckte sjalen var svår att få till på ett bra sätt. Min favorit och barnets favvo var baby Björn. Vi hade två varianter där. Ena var med bara ett ”kors” i ryggen och den andra var med ryggplatta. Om ni köper en babybjörn rekomenderas verkligen den med ryggplattan. Lycka till med tvillingarna!