Trettonbarnsmamman

Recept – Vaniljrutor

Det var första gången jag bakade och smakade vaniljrutor och säger bara holy moses så jäkla goda de var! Gillar man vaniljhjärtan så kommer man att älska vaniljrutorna som är ännu godare 🙂

VANILJRUTOR i långpanna

image

500 g smör

10 dl vetemjöl

4 dl strösocker

4 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

Fyllning

4 ägg

2 dl kesella

5 dl crème fraiche

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

Garnering

florsocker

Ugn 200 grader

1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare eller med en elvisp som jag gjorde. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.

2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.

3. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.

Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.

Sååå gott!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelica

    Så himla goda vaniljrutor, älskar vaniljhjärtan och var bara tvungen att testa att göra dessa, gjorde dock de på kesella med vanilj smak, men helt fantastisk goda, dessa får man gömma för barnen, annars är de snabbt slut… Har du fler underbara goda recept, skriv gärna fler i din blogg…

  2. Jenny

    Åhh, dessa vaniljrutor gjorde jag förra helgen! Använde vaniljkesella istället för vanlig, så gott! 🙂 Nästa gång ska jag ha hallon i.

  3. isadora

    Åh dessa verkar riktigt goda. Funderar på att göra dessa till min dotters dop. Tror du man kan få ut ca. 50 bitar ? Om man skär dem i mini rutor? Tack för receptet och hoppas lilla lilja blir frisk ♡

  4. Evis

    Låter sjupergott! Måste prova! Förgräddar du smuldegen i botten innan du lägger på fyllningen?

    1. mirkak

      Nej, du behöver inte förgrädda degen 😉 Som andra har skrivit så hade även jag vaniljkesella i – supergott 🙂