Header Image

Trettonbarnsmamman

Mirka Norrström är trettonbarnsmamman i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Familjen består av Peter 51 år, Mirka 42 år, Kevin 17 år, Linnéa 15 år, Jennifer och Benny 12 år, Selina 11 år, Victor 9 år, Oliver och Alice 8 år, Thor 6 år, Nellie 4 år, Älva 3 år, Lilja 1 år och David, född i februari 2015. Dessutom tre stycken bonusbarn: Emmelie 28 år, Daniel 22 år och Mikaela 21 år. Familjen har även medverkat fem säsonger i Familjen Annorlunda :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-) Mail: tolvbarnsmamman@hotmail.com

Recept – Vaniljrutor

Publicerad,

Det var första gången jag bakade och smakade vaniljrutor och säger bara holy moses så jäkla goda de var! Gillar man vaniljhjärtan så kommer man att älska vaniljrutorna som är ännu godare 🙂

VANILJRUTOR i långpanna

image

500 g smör

10 dl vetemjöl

4 dl strösocker

4 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

Fyllning

4 ägg

2 dl kesella

5 dl crème fraiche

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

Garnering

florsocker

Ugn 200 grader

1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare eller med en elvisp som jag gjorde. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.

2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.

3. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.

Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.

Sååå gott!

7 Kommentarer

  1. Låter sjupergott! Måste prova! Förgräddar du smuldegen i botten innan du lägger på fyllningen?

    • Nej, du behöver inte förgrädda degen 😉 Som andra har skrivit så hade även jag vaniljkesella i – supergott 🙂

  2. Åh dessa verkar riktigt goda. Funderar på att göra dessa till min dotters dop. Tror du man kan få ut ca. 50 bitar ? Om man skär dem i mini rutor? Tack för receptet och hoppas lilla lilja blir frisk ♡

  3. Åhh, dessa vaniljrutor gjorde jag förra helgen! Använde vaniljkesella istället för vanlig, så gott! 🙂 Nästa gång ska jag ha hallon i.

  4. Vad du är duktig på att baka och laga. Hur hinner du med allt?

  5. Prova lite lime å färska hallon i fyllningen!

  6. Så himla goda vaniljrutor, älskar vaniljhjärtan och var bara tvungen att testa att göra dessa, gjorde dock de på kesella med vanilj smak, men helt fantastisk goda, dessa får man gömma för barnen, annars är de snabbt slut… Har du fler underbara goda recept, skriv gärna fler i din blogg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *