TinasTaste

Gymmet eller krogen

När vi var iväg på planeringsdagar med jobbet för en vecka sedan så kom jag och en kollega in på ämet som rubriken syftar på. Det var nog första gången som någon tyckte exakt som jag och förstod vad jag menade.  Visst kan krogen vara roligt ibland särskilt i bra sällskap men inget går upp mot känslan att hoppa i tränings tightsen och bege sig mot gymmet för att köra hiit, tabata (högintensiv intervallträning) eller allra helst ett danspass (den sport man nu gillar).

Jag kan personligen säga att jag är inte så förtjust i för berusade människor. Ni vet de som sluddrar, är dryga och allra värst.. de som har ett dåligt alkoholsinne och bara blir jävliga att ha att göra med. Då kliver jag hellre upp tidigt och kör ett roligt pass med vakna, pigga människor.  Jag älskar när adrenalinet pumpar och känslan när man är helt slut efteråt. Vad  föredrar ni?

Hjärnstark

Medans berusning är en tillfällig förgiftning av hjärnan så är träning det motsatta. Min sambo Eric var nyss på en föreläsning av överläkare och psykolog Anders Hanssen som står bakom boken ”Hjärnstark” och kom hem med massa ny rolig fakta.  Den bästa nyheten för de som gillar träning är att hör och häpna att efter 25 års ålder minskar hippocampus (minnescentrum)  1 % varje år. Men om du tränar kondition minst 45 minuter á tre gånger i veckan så kan du inte bara bromsa utan till och med vända hela nedbrytningen och istället öka hippocampus 2% per år.  Är inte det galet bra!

Konditionsträningen minskar även risken för demens  till 40% och så finns ju allt det som vi redan vet också.. bättre rustning mot stress, bättre sömn, ökad koncentration osv. Hanssen menar till och med att träningen många gånger är bättre än depressionspiller ( vid lättare depressioner) då det har visat sig ha bättre effekt. Om inte ovanståendd är motivation nog kan man ju alltid beställa lite snygga träningskläder…hi hi. Just träningskläder är så himla fräscht tycker jag. Aimn, stronger och gymshark är mina favoriter.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.