TinasTaste

Kantarell pasta med vitt vin och parmensan

Denna rätt är bara så rätt de här lite mörka höstiga dagarna. när man kommer från jobbet och det redan börjat mörkna ute..hua! det enda man vill göra är att tända ljus och krypa under en filt och inte har så där vidare lust att stå i köket i flera timmar… men ändå vill bjuda på något gott särskilt om man väntar besök. Då är denna rätt perfekt!

Jag rensade kantarellerna och smörstekte de ganska länge.. Efter ett tag hade jag i en halv hackad lök (den var stor så det funkar att ta en liten hel) När allt var ordentligt stekt hade jag på 2 dl vitt matlagningsvin, rev i en hönsbuljong. hade i gräslök som jag hade i frysen. Lät det puttra tills det luktade så där ljuvligt som bara vitt matlagningsvin kan göra i en maträtt. Sedan spädde jag det hela med 1 dl grädde. Innan servering ströde jag på färsk riven parmesan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.