TinasTaste

MEGA kanelbullar med bästa receptet

De flesta som äter dessa bullar säger att det är de godaste de ätit. Jag vet inte om det är vetemjöl special, kardemummakärnorna eller den vita sirapen som ger det där lilla extra.. Eller så är det att jag gör de bra mycket större än de vanliga så de blir ordentligt saftiga!

Recept: ca 50 st megastora

Ugn: 250 grader. Tid i ugn ca 8 min i mitten av ugnen

100 g jäst

10 dl mjölk

2 tsk kardemummakärnor

4 tsk vaniljsocker

3 dl vit sirap

Ca 36 dl vetemjöl special

250 g smör

1 tsk salt

Fyllning

300 gram Rumstempererat smör

5 msk msk kanel

2 tsk vaniljsocker

4 dl strösocker

Topp

1 uppvispat ägg att pensla över

Pärlsocker

Tips! Lägg ett bakplåtspapper under dina bullformar så slipper du svära över allt fastbränt pärlsocker på plåten.

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm mjölk fingervarmt och rör med kardemummakärnor. Sila bort kärnorna och häll mjölken över jästen tills den smält. Rör ner sirap och sedan mjöl lite i taget plus salt. Knåda länge. Helst tio min och klicka i smör under tiden. Jäs under bakduk i 40 min.

Rör ihop fyllningen. Det är lättast med elvisp så den blir riktigt mjuk och krämig.

Dela degen i två delar, kavla ut platt och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i bitar och lägg i en bullform. Ca 1,5-2 cm. Jäs sista gången 30 min. Pensla på ägget och se till att du penslar på kanterna också. Snåla inte på pärlsockret. Grädda i 8 min i mitten av ugn

Njut av typ världens godaste kanelbulle

https://blogg.loppi.se/tinastaste/files/2018/08/b0235d0e-b5ae-4a17-8623-55291ae8a702-1.movvilken blir din favorit…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.