TinasTaste

kräftskiva – tips!

Hej finisar

Vi har avrundat denna härliga semester på allra bästa vis med en liten kräftskiva med Erics fina vän David och även Erics bror Anthony med hans härliga Angelica. Det enda krukset var att det bara var jag och Eric som gillade kräftor… ha ha. Så det slutade med att vi även gjorde revbensspjäll med Erics rökiga whiskeysås.

Vad är er favorit till kräftskivan? Här nedanför kan du hitta recept på mina favoriter. . Eftersom vi inte är överförtjusta i västerbottenpaj så gjorde jag istället en ur god skagentårta. Denna måste ni verkligen prova om ni inte gjort det förut. 

Vi gjorde även vår lätta och goda pizza bianco som lite starters.  Scrolla ner för recept.

Skagentårta

Recept:
Botten:
Ca 8 Skivor kavring
100 g Rumstempererat smör

Fyllning:
400 g Handskalade räkor
4 dl Crème fraiche
1 dl Majonnäs
1 Philadelfiaost
1 dl Finhackad dill
½ Finhackad rödlök
4 st Gelatinblad

Garnering:
Ca 100 g räkor
1 Citron i skivor
1 burk Röd stenbitsrom
Dill

1) Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten. Ställ i kylen medan du blandar det andra.
2) Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill och rödlök.
3) Krama ur gelatinbladen. Värm resterande crème fraiche på låg värme i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i blandningen och rör ihop ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera tårtan innan servering med räkor, citronskivor och dillkvistar. Samt Rom om man tycker om det.

Pizza Bianco

Pizza Bianco – stenbitsrom pizza med Creme Fraiche

Alltså denna mina vänner!! Jag säger bara… gör den! På något vis påminner det lite om langos. även denna är så enkel och går fort att göra. Ni kommer att bli gästernas favorit!!

Recept:

1 pizzabotten (krångla inte till det köp färdig, Yes man får!)

1 liten burk cremfraice

100 g parmesan

1 1/2 dl finhackad rödlök

1 1/2 dl finhackad gräslök

1 burk röd stenbitsrom

flingsalt

peppar

Gör så här:

Bred ut pizzadegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut cremefraice över hela (spar till garneringen). Strö över rikligt mycket parmesan (200g). Ställ i ugnen på 220 grader till pizzan har fått färg. Ta ut och toppa med rödlök, gräslök, resterande crème fraice och rom. Dra några varv med pepparkvarnen och avsluta med att strö över flingsalt.

NJUUUt!

Ett annat lätt och lite mysigt förstacks som passar bra till en kräftskiva är att ta en påse potatischips och lägga upp dem på ett fat och klicka ut lite crème fraîche

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.