TinasTaste

Högrevsburgare med chevre, knaperstekt bacon, picklad rödlök, mangosalsa och rökig whiskey sås

Lyxig högrevsburgare med chevre, knaperstekt bacon en skiva chevre , picklad rödlök, mangosalsa och en rökig whiskey sås!

Lite sött lite salt och en nypa exotisk – det blir magiskt!

Eric och jag ville testa att göra en egen variant av den maxade super burgaren som Eric åt i Göteborg. Resultatet blev denna smakbomb! Yummy!

Recept: 4 burgare

Högrevs köttfärs

Brioche hamburgerbröd

2 pkt bacon

1 mogen mango

1 lime

Chevreost

Picklad rödlök

Krispig sallad ex cosmopolitan

Rökig grill eller whiskeysås

Gör så här:

Ugnsstek bacon på en plåt med bakplåtspapper. Vänd de en gång så blir de crispiga. Lägg de på hushållspapper tills du ska använda de.

Skär den färska saftiga mangon i kuber. Lägg i en bunke och pressa över en lime. Rör runt lite. 

Lägg ena halvan av ett hamburgebröd på en tallrik och bred på den rökiga grillsåsen. Vi blev bjudna på en super god rökig whiskey sås när vi blev bjudna på mat hos lilla C bästis föräldrar. Efter det har Eric blivit influerad och expreminterat fram en egen amazing grillsås. Men det är tusen ingridienser i den och jag har inte lyckats få honom att skriva ner receptet än. Köp i stället en rökig grillsås/dressing i affären.

Lägg sedan på ett krispigt salladsblad på brödet.

Forma färsen till stora bollar ( ska bli 2-3 cm tjocka burgare när de är färdig stekta). Platta ut bollen när du lägger den i pannan. Krydda med salt och peppar. Skär chèvren i skivor och lägg på burgaren i slutet av stekningen så osten blir så där lite smält och yummi.

Lägg burgaren med chevreost på brödet. Lägg på pickladlök ( Scrolla ner för recept) bacon och mangosalsa. Tryck sedan på toppbrödet. Stick gärna en grillpinne eller grillkniv i mitten så allt hålls på plats.

Picklad rödlök – busenkelt!

* 2 rödlök

* 1 dl ättiksprit

* 2 dl socker

3 dl vatten

Yummi in my tummy
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.