Denna sallad har ALLT krispiga bacon, saftig kyckling,hemmagjorda krutonger som doftar timjan tillsammans med en salladsdressing med permensanost i.
Du behöver:
4 pot
2 paket bacon
2 kycklingfiléer
Cosmopolitan sallad eller romansallad
1 rödlök
1/2 gurka
1 ägg
Rapsolja
Färsk parmesanost
1/2 citron
Salt
Citronpeppar
Valfritt bröd
Timjan
Flingsalt
Gör så här:
Ugnsstek kycklingfiléerna. Krydda med salt och mycket citronpeppar. Skär sedan i tunna skivor. Lägg bacon på en plåt med bakplåtspapper i ( VARFÖR har jag inte alltid ungsstekt bacon! Slippa stänk och massa os från stekpannan. De blir så perfekt krispiga varje gång!
Bryt salladen i bitar och lägg i en skål. Skär rödlök tunt och blanda i. Skär gurka tunt (jag använder osthyvel).
Dressingen:
Riv rikligt med permensanost
Knäck ett ägg i en smalskål, ta en mixerstav eller elvisp och rör ner rapsolja i en tunn stråle. Mixa/vispa tills dressingen blir tjock ( nästan som majonäs). Pressa i 1/2 citron, salta. Om dressingen blir tunn av citronen så vispa i mer olja. Avsluta med att mixa ner parensanosten. Blanda in dressingen i salladen. Blanda i kycklingen.
Ta ett valfritt bröd och skär i valfri storlek på bitar. Stek i en panna där du hält ner rikligt med olja, flingsalt och timjan. Låt torka på papper.
Servera salladen i portionsskålar och lägg över bacon och riv lite mer ost över. Strö över lite krutonger.
Njut!!
mums
Det såg riktigt gott ut. ?