TinasTaste

Godaste salladen

Denna sallad har ALLT krispiga bacon, saftig kyckling,hemmagjorda krutonger som doftar timjan tillsammans med en salladsdressing med permensanost i.

Du behöver:
4 pot

2 paket bacon
2 kycklingfiléer
Cosmopolitan sallad eller romansallad
1 rödlök
1/2 gurka
1 ägg
Rapsolja
Färsk parmesanost
1/2 citron
Salt
Citronpeppar

Valfritt bröd

Timjan

Flingsalt

Gör så här:

Ugnsstek kycklingfiléerna. Krydda med salt och mycket citronpeppar. Skär sedan i tunna skivor. Lägg bacon på en plåt med bakplåtspapper i ( VARFÖR har jag inte alltid ungsstekt bacon! Slippa stänk och massa os från stekpannan. De blir så perfekt krispiga varje gång!

Bryt salladen i bitar och lägg i en skål. Skär rödlök tunt och blanda i. Skär gurka tunt (jag använder osthyvel).

Dressingen:

Riv rikligt med permensanost

Knäck ett ägg i en smalskål, ta en mixerstav eller elvisp och rör ner rapsolja i en tunn stråle. Mixa/vispa tills dressingen blir tjock ( nästan som majonäs). Pressa i 1/2 citron, salta. Om dressingen blir tunn av citronen så vispa i mer olja. Avsluta med att mixa ner parensanosten. Blanda in dressingen i salladen. Blanda i kycklingen.

Ta ett valfritt bröd och skär i valfri storlek på bitar. Stek i en panna där du hält ner rikligt med olja, flingsalt och timjan. Låt torka på papper.

Servera salladen i portionsskålar och lägg över bacon och riv lite mer ost över. Strö över lite krutonger.

Njut!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.