TinasTaste

Sommarens sallad

Finns det något godare att äta än en riktigt fräsch sallad när det är varmt ute. De här två salladerna är mina favisar i sommar!

1. Chevresallad med crispig bacon
Denna blev vi bjudna på av min bestie. Så himla fräsch och god. Alldeles perfekt crispig bacon ( gjorde i ugnen) och smält chevre ( micron). Dessutom innehöll den torkade sega fikon som blev perfekt till det salta i osten och baconet. På salladen fanns en vinegrett.

2. Caesarsallad med räkor och hemmagjord aioli
Denna goding består av romansallad, champinjoner, salladslök eller rödlök, körsbärstomater, krutonger. Räkor ( som man köper frysta i påse och skalar. Vi gillar stora så vi tar alltid storlek 70/90. Blanda tillsammans med hemmagjord aioli som du har rivit o permensanost i.

Det är så mycket enklare än folk tror att göra egen aioli/majonäs. Innan min sambo visade mig så köpte jag också majonäs på tub. Men sen första dagen jag smakade hemmsgjord aioli kan jag inte tänka mig något annat. Smaken är så otroligt mycket godare. Dessutom går det väldigt snabbt att göra!

Du behöver en mixerstav och en smal bunke.

1 ägg

Rappsolja

1/2 citron

Salt

Vitlök (om du ska göra aioli)

Använd ett rumstempererat ägg (annars kan det skära sig).

Gör så här:

(Jag använder mig av ett helt ägg för jag tycker det ger bättre smak än bara äggvita)

Knäck ägget i en smal bytta. Mixa medan du häller oljan i en tunn stråle. Efter en liten stund tjocknar det. Det är då dags att ha i 1 hackad vitlöksklyfta (om du gör aioli) , en halv citron och ganska mycket salt. Citronen gör aiolin lösare så efter får du tjocka upp den med mer olja. Smaka av:) Avsluta med att riva i permensanost??

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.