Det bästa av två världar det kan ju aldrig bli dåligt!
MUMS!
Ytterligare ett ljuvligt recept från fixa själv
Recept:
200 g smör
3 dl strösocker
1 msk kardemumma (helst mortlad)
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
FYLLNING
25 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel
PÅ KAKAN
3 msk pärlsocker
Så gör du:
12- 14 bitar
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och låt det svalna något (om det inte har svalnat kan äggen koagulera).
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
Häll smeten i en springform, 28 cm, klädd med bakplåtspapper. Observera att du behöver längre tid i ugnen om formen har 23 cm i diameter då hela kakan blir tjockare.
Smält smöret till fyllningen.
Blanda till fyllningen av smält smör, socker och kanel
Häll fyllningen i en "tornadoform" (se bild) över kanelbullekladdkakan så att den ser ut som en jättestor kanelbulle
Strö över pärlsocker
Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en sticka.
Låt kakan svalna i formen
Servera gärna med vispad grädde som du har pudrat med lite kanel