TinasTaste

Bakad potatis med skagenröra

Vilken helg vi har haft hörrni!

Vi har hunnit med massor denna helg och jag får nästan lite försmak av semester. Älskar den här tiden när man har allt framför sig. Eller vad säger ni?

Vad har ni hittat på? Hoppas ni har haft det härligt! Här har det varit massa trevligheter. I fredags hade vi barnvakt och vi åkte in till stan för att ha lite roligt tillsammans med Erics syskon, respektive och lite vänner till dem. Det var extra roligt eftersom Erics bror Anthony hade kommit hem efter två månader på Mallorca och nu var vi samlade allihopa.

Vi gick först till Kungsträdgården för det var smaka på Stockholm. Där var det massor av matvagnar uppställda med mat från världens alla hörn. Det luktade så gott så vi åt lite och tog ett glas vin/öl. Efteråt gick vi till en bar där Anthony hade en vän som jobbade. Vi drack lite drinkar och hade det super trevligt. Dessutom höll jag koll på min telefon hela kvällen för jag visste att min bästa vän åkt in till BB! Men inget pling i telefonen, Men kvällen blev i alla fall toppen!

På lördag morgon innan jag skulle gå iväg på mitt träningspass pep det till i telefonen och jag fick en bild på världens sötaste bäbis. Magiskt! Jag blev sååå glad!

Sedan gick jag och Maja som vanligt till gymmet och körde ett hårt pass GRIT. Det var något tyngre än det brukar ha ha. Kan bero på någon drink ?. Sedan bar det iväg till Solna för att gå på tivoli. Det tyckte lilla C så klart var super roligt!

På kvällen fick vi besök av Anthony och hans urgulliga Angelica. Vi gjorde en favorit i repris och Eric gjorde sin tok smaskiga räkmacka som vi njöt av på balkongen med tända ljus och filtar. Det var så mysigt och lilla C kröp upp i min famn och somnade där medan vi fortsatte att prata lite. Sommarkvällar ?

Idag fick vi äntligen besök av mina föräldrar som ska vidare till Bulgarien imorgon och vi njöt av helgen och sällskapet in i det sista . Kvällen avslutades med bakad potatis med skagenröra på balkongen. Jag har ett riktigt bra tips när det gäller bakade potatisar som vi provade nu och det var verkligen super gott. Scrolla ner.

Huuuur gott! Så frächt!

Skagenröran:

1 kg räkor i storlek 70/90 ( de största) De räkorna man skalar själv är så mycket godare än de i burk.

1 gräddfil el cremefraiche

1 dl hemmagjord aioli

I pkt dill ( köpte frusen)

1/2 burk röd rom

1 hackad rödlök ( spara hälften för att strö över potatisen i slutet).

Citronpeppar ( jag kryddar ganska rikligt)

Salt efter smak

Nu till mitt tips! Efter att jag haft bakpotatisen i ugnen i 1 th i 225 grader. Delar jag den på mitten och steker halvorna i smör med havssalt och hackad vitlök tills ytan får färg och blir lite krispig. Det luktar sååå gott och ger verkligen det där lilla extra smakmässigt.

Efter stekningen gjorde jag lite kryss i potatisen innan jag la på skagenröran. Överst strödde jag lite mer räkor , fint hackad rödlök och en klick rom.

Mums mums!

Balkongmys med bästa räkmackan i lördagkväll
Räkmacka med de här godbitarna!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.