TinasTaste

Suuuper goda cupcakes fria från vete och smör

Jag lovade att jag skulle försöka skriva ner de lite mer ”nyttiga” cup cakes som jag gjorde till mina kollegor i tisdags. Då de varken innehåller vetemjöl eller smör. Dessa kan även passa allergiker och är absolut inte så där torra och smaklösa. Jag hoppas jag minns rätt nu eftersom jag bara höftade ihop detta recept.
Recept:
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1-2 msk sötningsmedel
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
2 ägg
1 dl mandelmjölk eller vanlig mjölk
1 finriven morot

Gör så här: Rör ihop allt och grädda på 175 grader (160 om man har en ”stark” ugn. Sätt plåten långt ner. Ta ut efter 12 minuter. De ska vara lite kladdiga för det är det som gör de saftiga. Låt de stå till sig lite (gärna över natten). Toppa cupcakes med den smarriga frosting/glasyren.

Frosting/glasyr

125 g philadelfia light
1 dl vispad grädde
1 msk sötningsmedel jag hade sukrin gold. Alternativt 1 msk florsocker
Riv över citronskal från 1 citron
Pressa några droppar citron
10 hackade jordgubbar
Denna blandning blir så himla god med de hackade jordgubbarna. Det gör ju även att den inte är så lämplig att spritsa. Men de får gärna vara så där lite ”hemmagjorda” och inte perfekta.
Här kan man självklart hoppa över grädden och endast blanda osten och sukrin gold.
MUMS!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.