TinasTaste

Starters – SÅÅÅ goda!

Hej finisar

Hoppas att ni har en härlig helg! Visst är det underbart att det är lite extra lediga dagar nu.. Jag känner att det verkligen behövs!

Efter en arbetsvecka med tråkiga besked för min del då det blev det så att min otroligt fina och kompetenta SIUS kollega blir tvungen att stötta upp i ett annat team och min andra fina kollega har blivit identifierad till chefsämne (med all rätt! och jätte roligt) och kommer få många andra uppgifter så känns det så tråkigt att vårt kära underbara team har blivit lite splittrat. Jag är så glad att de finns kvar på kontoret i all fall.

Idag njöt vi av att ha Erics familj här på middag (mamma, pappa, syster med man och två kidz). Det var så trevligt. De är verkligen alltid så glada och positiva. Det blev många skratt och en riktigt fin kväll! Flera gånger både när det gällde dessa starters och sedan även huvudrätt så var de sååå förstjusta! De sa flera gånger att det verkligen var det godaste de ätit på länge! MMM TINA! sa de… SÅÅÅ GOOOTT! Det är ju så himla roligt när de uppskattar de man gör och verkligen njuter av det. Jag hade aldrig provat dessa starters förut och jag är verkligen sååå nöjd! Alla har blivit starka nya favoriter! Hoppas ni också gillar!

JORDGUBBs & MELONSPETT Marinerad i limesaft och strimlad mynta

Marinerade 1 lime (skal och saft) samt strimlad mynta… alltså min nya sommarfavorit! Så läskande, lyxig och god!



Varm BRIE med valnötter och honung

(eftersom Eric är allergisk så blev det timjan på halva)

Alltså detta är bara så magiskt gott och jag kan säga att hela gick åt ruskigt fort. Det är dessutom världens snabbaste starter, förrätt, snacks som ändå imponerar på dina gäster! Bättre än blir det ju inte. Jag har gjort brietårta förut som ni kan se Här . Men när jag hjälpte min kollega med den gigantiska ostbrickan på arbetet (se inlägg Här) så bidrog min SIUS kollega med en sån här och det var ju en hitt. ( På bilden är den ännu inte värmd).

Gör så här:

Skär bort det vita övers på osten (bara ”locket” Botten ska vara kvar). Tryck ner valnötter och ringla över honung (det funkar även med fast honung. Ställ sedan brien i micron! och värm den en kort stund tills den blir varm och alldeles underbar!! Det går ganska snabbt så vakta utanför micron. Severva med digestivekex eller tunt skurna baguetterskivor.

Pizza Bianco – stenbitsrom pizza med Creme Fraiche

Alltså denna mina vänner!! Jag säger bara… gör den! På något vis påminner det lite om langos. även denna är så enkel och går fort att göra. Ni kommer att bli gästernas favorit!!

Recept:

1 pizzabotten (krångla inte till det köp färdig, Yes man får!)

1 liten burk cremfraice

100 g parmesan

1 1/2 dl finhackad rödlök

1 1/2 dl finhackad gräslök

1 burk röd stenbitsrom

flingsalt

peppar

Gör så här:

Bred ut pizzadegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut cremefraice över hela (spar till garneringen). Strö över rikligt mycket parmesan (200g). Ställ i ugnen på 220 grader till pizzan har fått färg. Ta ut och toppa med rödlök, gräslök, resterande crème fraice och rom. Dra några varv med pepparkvarnen och avsluta med att strö över flingsalt.

NJUUUt!

Tack Daniel Lakatosz för inspirationen!

Rose med mynta och frusna melonbollar

Vad vore en bal på slottet utan en fördrink! självklart med ett alkoholfritt alternativ.

Rosevin (Victoria)

Mynta

och min nya favorit frusna melonbollar!!! Roligt eller hur! Till detta behöver man en liten skopa som liknar en glasskola fast mycket mindre. Skopa upp bollar och frys in. Ta fram och lägg i drinken strax innan det är dags att dricka.

Alkoholfritt alternativ:

Flädercider

Vill ni ha tips på raket snabba rätter?

Nu mina vänner är jag heeet soppslut! efter fem träningspass (jag har den senaste tiden inte kunnat låta bli att lägga på en dag till! Det är ju så förbaskat kul att träna! Jag har med stor glädje känt att min kropp klarar verkligt hårda pass! men jag fick ett riktigt bakslag efter att ha sprungit en mil på löpband för några veckor sedan. Jag märkte ingenting samma dag och tyckte inte ens att det var jobbigt att springa men dagen efter skulle jag gå på zumba och fem min in i uppvärmningen ska jag bara göra ett litet hopp och då brakar min rygg. Kunde knappt halta där ifrån. De där himla nervsmärtorna ner i benet och jag kan inte stå rak längre. . Blir så himla deppig av sånt då jag inte vet om det kommer bli värre eller gå över. Men några dagar senare var det tillbaka till ”normala smärtläge (som jag kan leva med)”. Så det är bara att konstatera att löpningen är för påfrestande för kotorna.

Men jag är så glad för DET JAG KAN göra och det är just pg av detta som jag älskar att träna. Bli så bra som möjligt tar ut varje pass till max! För det hjälper mig och stärker mig. Tur att Nordic Wellness ligger bara rakt över torget från oss. Det tar verkligen bara två minuter.. och det är lyx när man är en stressad småbarnsförälder.

Ni småbarnsföräldrar känner nog igen det där ekorrhjulet.. Vilket jobb det är att bara få till allting.. Ni vet tvätt, städning, jobb, kvalitetstid, träning. För oss underlättar det att vi har färdiglagad mat till våra träningsdagar. Vi tycker inte riktigt vi hinner annars. Så när vi lagar mat så gör vi alltid mycket så vi kan frysa in. Ofta lagar vi lite extra på söndagar eller köper hem mat som går riktigt snabbt att göra. SKULLE NI VILJA HA TIPS PÅ RAKET SNABBA RÄTTER? Detta är ju ingen lyxmat direkt men funkar kanon till vardags. Kommentera gärna!

Jag tänkte efter lite och nu har jag faktiskt tränat fyra dagar i veckan i ett år ända sedan jag gick på Spinecenter rehab och Eric har på senare tid kommit igång riktigt bra och är riktigt peppad. Dessutom har vi draghjälp och pepp av nyvunnen vän som har tvillingar i samma förskoleklass som lilla C. Tvillingarna har dessutom en storasyster som lilla C avgudar. Så lilla C har super roligt i lekrummet med sina vänner och vi andra svettas järnet.

Man skulle ju kunna tro att lilla C skulle vilja vara hemma fler dagar men hon blir super sur om vi inte ska dit. Om jag är sjuk tjatar hon på mig.. ”MEN MAMMA NÄR SKA VI GÅ TILL GYMMET” (min nya PT kanske). Men vill hon inte gå någon dag så dela bara jag och Eric på oss och jag tränar oftast först eftersom jag går på pass.

Lilla C är verkligen med oss i det mesta som vi gör om det så är att laga mat eller träna. Alla vardagssysslor är hon med på. Dessutom passar vi på att lägga in lite matte när vi lagar mat eller bakar. Vi pratar dl, matskedar, hel och halv, vi räknar osv. Dessutom försöker vi leka fram lite bokstavsträning och hon har blivit så duktig! Vi bygger bokstäver, gör pyssel på bokstäver, går på bokstavsjakt, letar gömda bilder och tittar på ”livet i bokstavslandet på tv” när hon nu kan släppa Greta Gris och Sanna och Nosisen som just nu är det enda som går på vår tv.. ha ha.

Mina finisar.. nu väntar en mjuk inbjudande säng… och så vill jag vakna upp till strålande väder och massor av utelek! Hoppas ni också vaknar upp till det och lite ledig härlig tid.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gerd engman

    jag blir så inspirerad och imponerad av allt du visa, du är så duktig med fina och smakfulla upplägg! Tummen upp för dej??