TinasTaste

Skaldjurslasagne och fantastiska Lammlägg

Hej Gladisar

Nu kommer lite middagstips! Först ut en helt fantastisk SKALDJURSLAGNE. Detta njöt vi av igår och det var verkligen så uppskattat av Erics familj och jag erkänner det var verkligen super! Dessutom en super bra bjudrätt då man kan göra så mycket innan sina gäster kommer. Receptet hittar ni Här

Skaldjursgratäng

Lammlägg som doftar och smakar fantastiskt!

Lamm smakar som kofta… knappast när Eric lagar.

Jag måste säga att Eric är sjukt duktig på allt kött. Genom honom har jag verkligen fått smaka på helt fantastisk mat. Innan jag träffade honom så trodde jag inte ens att jag gillade lamm.. å så fel jag hade. Detta är så gott! Detta bjöd vi även på tillsammans med ris på gårdagens middag. Var ute i god tid bara för denna rätt ska ligga i marinad från kvällen innan och dagen efter vara i ugnen ca 2 th.

Marinad:

1 dl Rapsolja

1 dl vitt matlagningsvin

2 pressade vitlökar

2 msk Timjan

1 msk citronpeppar

(Låt ligga under en natt).

Gör så här:

Recept:

*1 liten flaska matlagningsvin

* 2 hönsbuljongtärningar

* 1 gul lök

* 2 vitlöksklyftor

Stek köttet på hög värme så att det får färg. Smörj in en plåt med olja och skär en gul lök och 2 vitlöksklyftor och lägg på plåten eller i lergryta med lock . Lägg på lammläggen. Sjud vitt vin i kastrull och lägg i två buljongtärningar. Lös upp buljongen och häll sedan vin med buljong över lammläggen.

30 min 200 grader

Sänk till 160 och ha inne i ugnen 1.30 timmar

Ni skulle bara känna doften!!

Ät och Njut!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.