TinasTaste

ÖVERRASKNINGSFEST

Idag hade vi en överraskningsfest för Kevin som har fyllt 16 år. För att han skulle vara hemma och ombytt så hade vi lurat honom att vi skulle ut och äta på kvällen.

Vi hade lejt hans tjej Lova att bestämma med honom att han skulle åka till henne efter en sportaktivitet han hade på Bosön på fm så vi skulle kunna plocka fram allt och alla människor skulle vara på plats. Vi trodde planen var säker.. ända tills Eric hämtar upp honom och han säger att han måste åka hem för han hade inte tagit med kläder och duschsaker. Eric fick lite smått panik och körde runt på lite påhittade uppdrag så att jag skulle hinna gömma all mat och ballonger som vi hade ställt ordning. Så allt lastades in i sovrummet… hi hi. Det roliga var att han verkligen inte hade en aning… Sedan lyckas vi dessutom smyga fram alla saker igen när han är på sitt rum och spelade.

Utanför hade alla samlats upp för att kunna gå tillsammans och överraska. När Eric sedan ropade på honom att han behövde hjälp med en sak kom han ut i shorts och t-shirt och blev totalt överrsakad av att det stod massor av folk i hallen… hi hi sånt är så himla roligt!

Nedanför kan ni se lite mat som vi har gjort och bjöd på. Hoppas du blir lite inspirerad och hittar någon ny ide/recept.

Buffékyckling/flsäkfilé

Denna kyckling har jag tipsat om förut och det är verkligen en favorit. Man kan göra den innan och frysa ner i påsar tillsammans med den underbart goda marinaden. Sedan bara ta fram samma dag som man vill äta den. Ringla över lite av marinaden. (denna äts kall och är verkligen så himla god!)Det fungerar lika bra att göra med fläskfilé. Jag gjorde med båda.. Buffekyckling

Härliga spett med oliver, minimozzarella, färsk basilika, tomat, salami, jamonserano.

Röror

Rödbetshummus: Rödbetshummus

Kikärtsröra: kikärtsröra

Hemmagjord potatissallad med hemmagjord aioli… Jätte gott!

Koka potatis och låt den kallna. Skär i bitar.gör en hemmagjord aioli och blanda i. Detta är ju så mycket roligare och så mycket godare än den färdiga potatissalladen man köper i affären.

Tyvärr hann jag aldrig med att ta någon bild på den magiska entrecot Eric stekte . Gästerna kunde sedan ringla en supergod marinad över. Den bestod av

Saften från 5 lime

1 msk ljus soja

2 tsk sesamolja

1 vitlök

2 msk rapsolja

2 sck fisksås

sesamfrön

lite röd chili

Eftersom vi har en Sushi alldeles nära oss och Kemin och många av gästerna gillar Sushi så köpte vi en hel bricka från Sushi Yama. De la verkligen upp det fint!

Miniburger med minibeer. Se separat inlägg om du vill ha recept på dessa 🙂

Lilla C hjälpte till med ballongerna. Hon har vetat om överraskningen men har faktiskt lyckats hålla tyst.

I glasen som ni ser i bild har jag lagt granatäppelkärnor och ” välkomstdrinken” blev en riktigt kyld Prosecco.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.