Huuur söta! Dessa blev jag till och med nöjd med själv. Mini cheezeburgers.
De förgyller vilken fest som helst:)
Recept:
( denna sats räcker till ca: 30 mini bröd)
Hamburgerbröd:
50 g jäst
5 dl mjölk
1 dl rapsolja
1 tsk salt
4 tsk strösocker
12 dl vetemjöl
Pensla med:
ägg
sesamfrön
Gör så här:
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37º fingervarmt och häll över. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet.
Arbeta sedan till en deg som släpper från bunkens kant. Jäs övertäckt i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i två delar och rulla ut till längder. Skär sedan till mindre bitar som du sedan rullar till bollar. (Tänk på att de jäser så gör de mindre än du tror).
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lätt med handen och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i 6–7 minuter. Låt svalna.
Burgaren:
500 g nötfärs
1 dl Johnnys BBQ ( eller annan rökig grillsås).
Salt och peppar
Forma till miniburgare och stek i olja.
Bygg dina burgare:
Cheddarost (en ostbit skär du i fyra delar)
Grön krispig sallad
Pickad rödlök
Amerikans hamburgedressing
Burger and beer.. festen är räddad