TinasTaste

Tvivla på sig själv

Jag har genom livet fört en kamp med mig själv. Den handlar om att duga till. Jag har haft många orimliga krav på mig själv. Jag tyckte till och med att jag var för gammal den dag jag fyllde 17 år! Helt galet.. men så var verkligheten i den värld jag var på väg in i då… modell världen. Idag 21 år senare! ( Det låtet helt galet) så kan jag säga att livet nu är bra mycket bättre än vad det var då. Det slutade lixom inte vid 30. Ska jag dessutom titta lite i backspegeln så var modebranschen ganska rutten.

Idag har jag en helt annan inställning. Kanske en mer ödmjuk. Jag är djupt tacksam att jag får tillhöra livet, att få vara del av det och faktiskt få chansen att bli gammal. Allt för många till och med unga människor får inte den chansen. Har ni tillexempel läst fantastiska Saga Lundins blogg. 16 år gammal och kämpar för sitt liv mot obotlig cancer. Där får man en snabb reality-check.

Det tog sjukt många år för mig att ”hitta mig själv” och visst har jag skit dagar även idag… o yes! Det är bara att gå ut och titta i alla perfekta bloggar där tjejerna ser ut som levande modereportage för att känna sig lagom missfited. Men de flesta dagarna så är det ganska bra att vara JAG.

Det är så otroligt lätt att hamna fel i livet om man inte känner ett värde i sig själv. Det är lätt att låta andras omdöme om dig bli det sanna. Been There Done that! O my gard vad mycket skit jag har stått ut med. Men vet ni vad.. det är aldrig för sent att börja om. Vem vet vilka vägar som kan öppnas för just dig om du lyfter blicken och låter dina egna vingar bära dig.

På något sätt behöver man hitta en kärlek för sig själv inifrån och ut och en styrka att stå upp för sig själv.

Ibland blir jag livrädd för min lilla tjej skull… vilken press ska hon lägga på sig själv som tonåring. Hur lätt är det i dag att vara människa med massor av krav. Man ska helst ha ett perfekt hem, perfekt kropp, perfekt familj, vara framgångsrik på arbetet osv. Vad nu det är! Vi håller på något vis på att skapa en värld där vi inte får vara plats att vara människor med fötterna på jorden och huvudet högt. Det är dags att ta tillbaka lite skavanker in i livet. Mota prestigen i dörren och lämna dörren på glänt för glädje.

Jag har genom livet bådde yrkesmässigt och personligt träffat människor som är födda med skavanker, syndromer och funktionsvariationer och de har varit de människor som lärt mig mest om livet. Om vad livet egentligen är.

Jag glömmer aldrig en gammal helt fantastik elev till mig. Många skulle nog säga att hon saknade ett filter som många av oss andra har. Var hon glad.. då var hon verkligen glad! Om hon var arg då visste man det.. om jag säger så. Men denna tjej hade en helt fantastisk förmåga att se andra människor och hon begränsades inte av våra sociala regler om att det exempelvis inte lämpar sig i många lägen att prata med en främling. Även om hon träffade dig i kön på Ica så var hon lika fantastisk glad över att få lära känna dig lite där i kön. Och tro inte att hon likt alla andra som är lite fina i kanten låtsades att hon inte kände dig nästa gång ni möttes. Nej om det så var på 30 meters avstånd så höjde hon handen högt mot skyn såg dig rakt i ögonen, gav iväg världens mest bubbliga överförtjusta skratt och uttryckte fullkomlig glädje att hon fick chansen att träffa just dig igen! Jag tänker ofta på henne när jag sitter i bussen och inte möter någons blick för allas blickar är riktade ner i sina telefonen. Vem gör mest rätt kan man undra.. eller vem har funktionsnedsättningen.

Till något annat… Bubblan – eller låt oss säga skyltfönstret

Många frågar mig om hur hinner du ha så fint hemma? träna så mycket,? laga fin mat och baka.? Det gör jag inte…! Med undantag för träningen som de senaste veckorna är uppe i fem dagar veckan (vanligast fyra) men det är för att jag fullständigt älskar att träna och att all min värk blir tillfälligt bättre av av det). Men jag vill verkligen poängtera att jag har också tvätthögar och massor av måsten på min lista. Jag lagar absolut inte gormemiddagar varje dag. Fråga mina arbetskollegor.. de ser mig äta samma vegetariska lasagne dag ut och dag in. Men de få gånger jag lägger lite tid på maten så får ni se det här på bloggen. Jag har kanske lite mer driv än de flesta ( säger i alla fall min sambo eftersom jag aldrig sitter stilla och alltid har små projekt på gång). men det är för att jag har en kreativ sida som behöver lite utlopp. Det ger mig så myclet energi tilllbaka. Jag älskar att dela med mig till er och blir fullständigt super stolt när ni skriver till mig och tackar för inspirationen. Det är lite så jag tänker om sociala medier. Man vill inte se en tvätthög eller ett normalt stökigt hem… det ser vi nog av ändå.. he he. Men sov lugnt mina tvätthögar återuppstår också varje vecka. Ta mig skjutton dör de aldrig ut.

Jag bara önskar vi allihopa kunde släppa allt vårt själv tvivel. Försöka sluta att jämföra oss med varandra och det svåraste av allt (tycker jag) är att acceptera och älska den man är och hur man ser ut.

Idag unnade jag mig själv nya träningskläder just för att jag är så jäkla grym!! Jag städar, tvättar, jobbar, är mamma dygnet runt, försöker vara en bra partner, vän och kollega. Dessutom tränar jag arslet av mig varje vecka! Denna text såg jag i omklädningsrummet på gymmet idag. Den får bli vårt motto för helgen eller hur!

Ha.. att livet vore slut efter 30… knappast! Den här kroppen med tre grava diskbråck med nervpåverkan och ryggmärgspåvärkan, artroser i varenda nackkota, en halv förlamad stortå, lite skolioser och vridna kotor… den är så jäkla grym! Jag är tacksam för den. Den bär mig genom varenda gympass, flyger fram som faktiskt en av de bättre i danspassen. Sedan försöker jag stå ut med att den gnäller och klagar där emellan. När man tänker på funktionsnedsättningar tänker man nog inte på mig. Jag som klarar tunga fysiska utmaningar men inte klarar att sitta framför en dator utan att äta citodon. Just det där monotoma och sittandet är mitt problem inte att studsa runt på ett gym.

Ni som undrar.. stronger är märket på tightsen och Aimn är märket på linnet.

Tights här: https://www.stronger.se/se/

Linne (på super rea dessutom): Linne

Kärlek till er! Ha en underbar helg!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.