TinasTaste

Hemma kockarnas kamp del 2

Hej finisar
Det har varit lite fullt upp sen förra helgen så jag har inte hunnit posta Erics bidrag till hemma kockarnas kamp. Men nu lagom inför helgen så får ni detta super smarriga tips som fick så pass höga poäng att vi får kalla kampen oavgjord. Lite tråkigt kanske.. ha ha

Denna rätt är nästan motsatsen till min. Om min var lätt och fräsch så är hans rätt mustig och matig. Goda på två helt olika sätt
.

Inbakad kycklinglårfilé med vårig ostblandning

(Recept: till fem smördegs knyten).
* kycklinglår file 
* 1 stort paket Philadelphia ost (familjepack).
* 1 paket bacon
* 1 kruka gräslök
* smördegsplattor
* rödlök

* 1 vitlök

* salt och citronpeppar

Gör så här:

Stek kycklingen och krydda med salt och citronpeppar. Dela bacon i tunna bitar och ungsstek tills de är knapriga bitar. Låt den ligga och vila på hushållspapper så det rinner bort lite fett.

Rör ihop Philadelphiaost, hackad gräslök, en hackad rödlök en pressad vitlök. Lägg sedan över kycklingen på en ruta med smördeg. Lägg på röran (fördela så det räcker till fem knyten). Strö de knaperstekta baconen över röran. Vik ihop paketet ungefär som en pirog. Grädda i ugnen på 200 grader tills själva brödet har fått färg ca 10 – 15 min (eller enligt instruktion på smördegsförpackningen.

Lite crispigt på utsidan och alldeles krämigt och saftigt inuti…. mums!

Servera gärna med en sallad. Vi brukar vanligtvis dressa salladen med en skvätt rapsolja, 1/2 pressad citron och salt. Så fräsht och gott.

Här kommer även ett litet vintips inför helgen. Det är ett riktigt gott vin för runt hundralappen.

Till försnacks gjorde han även dessa smarriga hemmagjorda potatischips han toppade med cremefraiche. rödlök, svart rom, och gräslök.

Jag vill även passa på att önska er en riktigt riktigt underbar fredag! Om ni provar något av mina recept så är det alltid lika roligt att se! Tagga mig gärna i din bild. Krammmis från mig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.