TinasTaste

ALL IN – Vi fixar Gigantisk ost/fruktbuffe på jobbet… wiiii

Hej finisar

Idag var min kollega Dianas sista dag på kontoret (för ett år) och likt henens sprudlande personlighet skulle det inte bli något tamt farväl utan hon gjorde så klart sin sista dag med ”pompa och stått”.

Jag tror hon hade handlat upp hela affärens lager av goda ostar. Sedan visste hon vem hon skulle gå till för att få hjälp med upplägget..MIG! Hi hi..

Så klart så tog jag uppgiften på fullaste allvar och gick ALL IN! När hon är så otroligt generös och vill bjuda ett helt kontor på ca 80 personer. Jag tror inte att detta kontor har sett en liknade ostbricka tidigare! Och det är ju bara såååå roligt att fixa detta.

Under tiden jag stod där och fixade så anslöt sig mer och mer människor som ville bidra med sin hjälp så helt plötsligt var jag någon form av bufféarbetsledare ? så himla härligt att alla bara kliver in och hjälper till! Och dessutom tillförde en massa fint. Erics kommentar när jag kom hem var.. tyckte de andra att du var ett kontrollfreak…(han vet hur petig jag är med detaljer .. ha ha).

Jag tycker vi fick till ett magiskt bord och det passande en magisk person som min kollega. Det blev dessutom så otroligt uppskattat av ALLA på kontoret och en riktigt trevlig fredags känsla spred sig över hela kontoret. Det kändes som vi var väl förtjänta av just det här efter en hård arbetsvecka.

Alltså ser ni den här brien med valnötter.. Min kollega Antsar bara skar bort det vita lite sträva ”locket” och värmde till den i mikron lite, tryckte i valnötter och ringlade över äkta honung… mmmmm. Fantastiska smakkombinationer!

Ostar så långt ögat kan nå… jag vet inte hur mycket Diana hade handlat.. det var dessutom minst lika mycket kvar i påsen…

Nom nom nom…

Ser ni faten nedan med ost och en svart prick på.. det är parmesan skärt i skivor med en prick söt balsamico… smakar lite så där lyxigt gott. Det räcker nästan att bjuda på det och ett glas prosecco som fördrink om du vill ha nån ”snacks” till en hemmabjudning.

Mitt bästa tips för härliga upplägg är nog att bygga i olika höjder och nivåer så att allt inte bara ligger platt rakt upp och ner och ge gärna lite extra kärlek till osten med en god björnbärsmarmelad, fikonmarmelad, nötter och lyxig choklad…

Man tager vad man haver…. På bilden här under så se ni att jag löste bristen på fat som har en fot genom att skapa egna med hjälp av vinglas. Ett kontor har ju inte överdrivet mycket fint porslin och attiraljer så det gäller att vara lite uppfinningsrik.

Visst är det enkelt att göra vanligt bubbelvatten lite extra festligt genom att lägga i bär och lime…

Med denna härliga fredagsanda kvar i sinnet vill jag passa på att önska er alla en härlig fredag och hoppas att ni kan hitta någon inspiration i detta bord till helgens festligheter/mys eller återhämtningsstunder.

Besso! ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.