TinasTaste

Trivas på jobbet – överraska

Hur viktigt är det inte att trivas på jobbet! Ibland känns det som man spenderar mer tid med sina kollegor än med familjen och vad förödande det kan det vara om man inte trivs eller ännu värre om man arbetar i ett hårt klimat där man blir utsatt, kränkt mobbad eller totalt utbränd på sin arbetsplats. Det är bara så ledsamt när det sker och det sätter djupa avtryck i en människa.

Jag tänker att vi alla bär ansvaret för att skapa en bra arbetsplats med trivsel och på någotvis så är det viktigt att vi står som en slags motvikt till allt det negativa. Att istället sprida lite värme och omtanke.

Idag överraskade vi min fina kollega som ska bli utlånad till ett projekt i ett helt år med lite gofika och en chokladbukett. Lite vemodigt är det och vi kommer så klart sakna henne massor men samtidigt är jag väldigt glad att hon får sprida sina vingar lite.

Jag tycker det är så himla roligt att fixa med överraskningar och sätta lite mer guldkant på vardagen för hur roligt är det inte att se att folk blir glada och känna sig uppskattade. Det är ju världens bästa känsla! Särskilt när det gäller människor som min kollega (alla mina kollegor) som ger så mycket av sig själv till andra på ett totalt osjälviskt sätt. Hon blev alldeles rörd.. och då blir jag rörd.. snyftkalas ha ha. Dessutom älskar jag som ni säkert förstår att fixa och dona lite.

Idag blev jag helt överraskad tillbaka då hon i sin tur lämnat ett så fint rosa paket på mitt skrivbord.. awww! Ett vackert smycke.. jag blir så bortskämd ?

Egentligen är det så lite som behövs för att vardagen ska bli lite roligare. En mysigt fruktfat, tända ljus, bubbelvatten med bär i.. osv. Jag tänker om man försöker sprida lite kärlek och omtanke så blir det som ringar på vattnet. Det får massa härliga följder. Just detta tycker jag att min jobbgrupp är bäst på! Idag var jag lite nere för jag har haft problem med värken som ligger på lite väl mycket. På en gång är två av mina helt fantastiskt fina kollegor där och peppar och hittar lösningar och idéer ❤️ Det värmer så himla mycket.

Ibland kan man skapa trivsel med ganska små medel. Att se varandra. Uppskatta varandra. Vi spenderar trots allt så otroligt mycket tid på jobbet. Jag förväntar mig inget tillbaka när jag fixar och donar till någon annan om sanningen ska fram så får jag redan tillbaka när jag ser att någon blir glad. Hemma är de så vana vid fina fruktfat och piffiga upplägg så de bryr sig inte nämnvärt ( dessutom gillar de mer matiga saker) så när någon blir glad är det super roligt!

Vill du göra en chokladbukett hittar du instruktionen här: Chokladbukett. Enkelt och uppskattat!

Paketet på mitt skrivbord ❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.