TinasTaste

30 – dagars heatless utmaning

Ett glänsande, friskt och långt hår lyser med sin frånvaro hos mig. Istället har jag ett matt, livlöst och slitet hår. Inte konstigt egentligen då jag har lockat, plattat, blåst, slitit, dragit, tvättat och lockat lite till ända sedan i somras…

Känner du igen dig och likt mig skulle behöva ge håret lite mer kärlek och omtanke som ett litet tack för alla hårda drag med plattången? Anta då min 30-dagars heatless challange.

Det innebär helt enkelt att vi kör 30 dagar helt utan hårblås, platttång, locktång och andra värmeverktyg. Utöver det endast tvätta håret 2 gånger i veckan.. gulp! Det är det allra svåraste tycker jag särskilt eftersom jag tränar 4 dagar i veckan och håret dryper av svett lika ofta…Men jag ska försöka stå ut med lite grezzy hår. Vad gör man inte lixom… Torrschampo är fusk eftersom det täpper igen porerna i hårbotten och gör att hårbotten blir torr och inte producerar sina naturligt skyddande oljor som håret behöver.

Så vad säger ni 30 dagar borde vi klara! Eller hur?

Det ska bli jätte roligt att se om det blir någon skillnad. Om ni antar utmaningen skulle det vara jätte roligt om ni kommenterar era upplevelser.

Jag har fått det här tipset av en vän till mig och hennes hår har växt makalöst mycket. Hon gick verkligen från dålig kvalitet och ett hår som inte blev längre pg av dålig kvalitet till ett bombfint hår. Hon slutade dessutom att färga håret. Detta kommer jag dock inte att följa mer än att jag kommer vara mer sparsam på färgningar. Men däremot så kommer jag följa ett annat av hennes tips om det är att göra inpackningar ofta. Jag har enligt hennes instruktion inhandlat en assnygg (not) lila ”badmössa” som jag ska skrutta runt med när jag har inpackningar i för att håret ska suga åt sig extra mycket.Klicka här för hårinpacknings tips

Jag tänkte även använda den här perioden till att lära mig lite olika flätor så kanske jag kan känna lite fin i håret emellan mina geezzy dagar.. he he.

Stort lycka till! Nu kör vi! Tänk sommarhår..

Start: idag

Slut och utvärdering: 17 mars

Tips tips tips! Med flätor kan man ”fuska” till sig lite volym.. det finns massor av bra youtubeklipp med instruktioner hur man gör fina flätor.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.