TinasTaste

”Nyttigt” julgodis nr 1 – lyxiga tryfflar

Till julen är det lätt att det finns lite för mycket av det goda. Jag ville därför göra en serie med tre mer hälsosama alternativ utan raffinerat socker och med mer naturliga ingredienser men jag ville att de ändå skulle kännas riktigt lyxigt och minst lika gott.

Först ut är ett recept Jag experimenterade fram där jag verkligen inte ville kompromissa med lyxen och smaken. Det resulterade i ett helt sjukt bra recept på små underbara lyxiga raw chokladtryfflar med smak av pepparkaka, choklad, apelsin och ett uns flingsalt. Jag blev nästan förvånad själv vad otroligt goda de blev! Mina kollegor fick vara försökskaniner och provsmaka och de gillade dem mycket och ville genast ha recept. Det är ju alltid ett bra betyg!

(ca 16-20 beroende på hur stora du gör).

* 22 dadlar

* 1/2 dl kokos olja

* 3 tsk raw kakao

* 1 dl fiberhavregryn

* 2 tsk pepparkakskrydda

* 70 % choklad med apelsinsmak

* flingsalt

Ta ur kärnorna ur dadlarna och mixa ihop med övriga ingredienser. Ställ smeten i kylen en halvtimme så är de lättare att rulla. Rulla sedan till släta fina bollar. Värm den mörka chokladen i en kopp i micron. Var försiktig så att den inte bränns vid. Lägg ner en boll i taget med hjälp av en sked. Se till så hela bollen är täckt. Lägg på bakplåtspapper och strö över lite flingsalt. Rivet apelsinskal är också gott.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.