TinasTaste

Tikka Masala

För någon helg sedan blev vi bjudna på Tikka Masala hos Ericks mamma. Det var så fantastiskt gott så jag bad om receptet. Det var förvånande lätt! och det är ju underbart i vardagsstressen.  Hon hade använt Santa Marias färdiga kryddblandning.  Jag har tidigare använt samma Tikka Masala kryddpåsar men inte tyckt det smakat särskilt mycket eller utmärkande gott. NU vet jag de små knepen för att det ska smaka lika gott som på en indisk restaurang. Detta blev en ny lämplig favorit som vi redan har gjort flera gånger. 

Recept:

1 kg kycklingfile

1 gul lök

1 vitlök

2 påsar tikka masala

5 dl lätt creme fraiche

Gör så här:

Hacka lök och vitlök smått och stek.  Skär tinad kycklingfilé i små bitar och stek den separat. När kycklingen är stekt blanda i löken, kryddpåsarna och lätt creme fraiche (Det är viktigt att det är just lätt crème fraîche för det ger den rätta syran). Låt det koka ihop några minuter. Klart! 

Servera gärna med ris eller för ett nyttigare alternativ så är det gott med gnocchi till.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.