TinasTaste

Julstämning

Det är svårt att slå julstämningen vi hade 2013 när vi bodde i en flygel på 7 rum och kök mitt ute på landet bland hästar, kossor och får. Vi har många härliga minnen där ifrån.

Året efter hade vi tagit beslutet att vi ville närmre till familj och samhälle då vi spenderade vår mesta tid efter vägen pendlandes till arbete och sportaktiviteter och när jag blev gravid kände vi att det blev viktigt att komma närmre samhället för att få ihop vardagspusslet. Dessutom hyrde vi bara nu och drömen var att äga vårt eget boende. Så vi tog beslutet att hela familjen (jag, Eric, bonusbarn, schäfer och min gravida mage) skulle flytta in i Erics tidigare 2:a (hyresrätt) för att spara pengar. Vi skulle där med gå från 7 rum och kök till 2 rum och kök. Där bodde vi sedan något trångbodda i två år.

Det kostar verkligen så mycket att köpa boende i en stor stad. Jag som kommer från en mindre stad är inte alls van dessa siffror. I den mindre staden får man en hel herrgård mot för vad en 1:a kostar här om ens det. Det är helt galet att det till och med är 30 års kö för att få en vanlig hyresrätt. Så vi sparade och sparade..

I maj 2015 tog vi steget att boka en lägenhet i den nya staden Barkarby som ännu inte var byggd. Den skulle bli klar ett år senare.

Det kändes så underligt att köpa något så dyrt som man bara sett på ritning. Det var ett enormt intresse för just dessa lägenheter då 3000 personer angav att de ville köpa men det fanns bara runt 150 att köpa. Vi hade sådan tur i att lyckats vara snabba i anmälan så vi kunde välja precis den lägenhet vi sett ut på ritning med bra solläge osv.

Efter det tillstötte en massa motgångar och julen 2015 så hade vi gett upp hoppet om att kunna flytta in pg av att banken inte godkände bostadsföreningens ekonomiska plan.

Fy vad vi deppade. Under året vi väntat på att denna lägenhet skulle byggas klart så hade bostadsmarknaden blivit ännu dyrare. Ca 300 000- 500 000 på de vi tittade på. Men i januari 2016 kom det ett totalt oväntat samtal från Einar Mathson (de som byggde) som sa att de skulle göra om hela den ekonomiska planen. Jag har nog aldrig blivit så överraskad för det var det sista jag trodde.

Jag kan nästan gråta när jag tänker på känslan jag hade när jag skulle berätta att vi trots allt kunde flytta. Men vi vågade inte riktigt tro att det verkligen skulle bli av. Men det blev det! April 2016 blev vår dröm verklighet då vi flyttade in i vår helt nya och egna underbara 4:a i den nybyggda Barkarbystaden. Som by the way kändes som ett palats mot för den 2:a vi bott i. Ni kan läsa om den första dagen här: Det var fantastiskt att kliva in i ett hem där ingen bott förrut. Länk Inflytt

Vi trivs fantastisk bra! Vi älskar verkligen vårt hem och är så tacksamma att även kunna ha en stuga i min hemstad så vi får lite av bästa världar. Men sak har jag lärt mig att home is were the hart is om det så är en koja i skogen.

Julstämning i flygeln i Håtuna. Den här julen byggdes det kransar och granrislängder (hm vad heter det som hänger runt dörren). Vi hade skogen runt hörnet och där fanns allt man behövde för att göra det så här mysigt! Till julafton samlades stora delar av familj/släkt och firade med oss.

En stor gran var vi ute och plockade med markägarna (som vi hyrde av)

Vi hade ett så mysigt gammaldags matrum där. Folk sov ofta över oss oss och här dukade vi alltid upp en stor härlig frukost.

Visst är det fint med frostade äpplen! Och så lätt att göra. De håller ganska länge också.

Det här var julbordet vi dukade upp på julafton. Sen hade vi långbord i köket.

Glöggmys vid den enorma vedungsspisen.

Jag tillverkade många kransar detta år.

En godis-hylla för allt jul-godis hade vi. Mys!

Ursäkta suddiga kvällsbilder.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.