TinasTaste

Saffransbullar

Luftiga, lena saffransbullar fyllda med en vitchokladkräm…

När de här saffransbullarna kom upp i mitt flöde från Victorias provkök så visste jag att jag bara måste prova dem! Luftiga, härliga och fyllda med en vitchokladkräm. Blandningen blev verkligen magisk! Så vill du ha något lite lyxigare än lussebullar så kommer ni älska dessa! Ljuvliga!

Recept:
50g jäst
5 dl mjölk (3%)
120 g äkta smör
2 paket saffran
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
Vetemjöl special

Topping:
Smält smör
Strösocker

Fyllning:
Rumsvarmt smör
Choklad philadelphiakräm:
200g vit choklad
150 philadelphiaost naturell

Gör så här:
Smält smöret och tillsätt mjölken, smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen som inte ska vara varmare än 37 grader (fingervarmt).

Rör ner salt, socker och saffran. Arbeta ner vetemjölet. Knåda degen ca 10 minuter. Tillsätt lite mjöl i taget tills du får en smidig deg. Degen ska inte vara klibbig men tillsätt inte för mycket mjöl bara för de blir torra då. Jag skriver nästan aldrig mått på vetemjöl då det är svårt att säga exakt. Bättre att prova sig fram.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.

Fyllning:
Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad. Blanda sedan ner philadelphiaost och rör om till en slät kräm. Rör tills det går ihop till en slät kräm.

Smöret brer du i ett tunt lager direkt på bulldegen när du kavlat ut den och efter det brer du på ett lager chokladkräm.

Kavla ut degen och bred på fyllningen, först smör sedan chokladkräm. Vik sedan ihop degen dubbel och skär i remsor. Tvinna ihop varje remsa till en bulle och lägg i muffins eller aluminiumformar.

Jäs övertäckt i ca 30 minuter. Sätt in bullarna i ugnen ca 7-10 minuter på 225 grader.
Låt svalna, pensla med smält smör och doppa i strösocker innan servering. Ska du frysa bullarna så frys dem osockrade.

Som vanligt så har jag en liten hjälpreda i köket…

Lite glögg smuttade jag på när vi bakade dessa. Nu börjar man ju längta efter jul! Dufvenkrooks original är min favoritglögg! Vilken är din 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.