TinasTaste

Fisksoppa med smak av saffran

Idag fixade vi lunch till min bästa vän Anna här i Stockholm och hennes dotter (min guddotter). Det är bara så mysigt att ha dem här. Små tjejerna umgås och har det bra och vi hinner ”catcha up lite.

Eric och jag gjorde denna fisk/skaldjurssoppa med saffransmak som är så himmelskt god!! We love! Vi gjorde även skaldjurgratängen (som står i ett inlägg längre ner) eftersom vi inte kunde bestämma vilken vi var mest sugen på! Så det blev  båda ha ha. Det satt bra efter det svettiga men ur roliga body jam passet jag körde i morse.

Det är mycket träning nu! Det finns så många roliga danspass på gymmet så jag har kört fyra gånger i veckan väldigt länge nu.. min kropp mår toppen av det! Träning ger bästa endorfinet mot smärta och sen blir man mindre stel och mer avslappnad, Perfekt!

Recept fisksoppa:

(vi gjorde hemmagjord aioli till och ställde fram tryffelolja så man kunde ha till om man ville. Sök i kategorin röror för enkelt recept till aioli).

600 g benfri lax
300g räkor
3 st torskrygg
1 pkt saffran
3 dl Vitt vin
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
3 msk hummerfond
1 purjolök
1 färnkål
1 gul lök
8 dl vatten
1 fiskbuljong
3 msk tomatpuré
2 msk smör
Salt och peppar

Gör så här: 
Skär laxen och torsken i kuber
Strimla grönsakerna och stek på låg värme i 20 min. Ha över saffran, vatten, vin, tomatpuré och fond. Koka ihop en stund. Spä med grädde, salta och peppra. Vrid upp värmen så det kokar rejält. Ta av från plattan och lägg i laxen och låt stå under lock i 5 min. Ha i räkorna.

Servera med aioli och tryffelolja.

Denna soppa är så fantastik god så jag rekommenderar den verkligen så varmt!

Sötaste i världen! Lilla C och mini W ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.