TinasTaste

Glasstårta i flera lager

Jag glömde helt bort att publicera detta inlägg efter lilla C 3-års kalas. Bättre sent än aldrig här kommer receptet på den populära glasstårtan i olika lager. Jag måste säga att jag blev förvånad själv över hur otroligt god och poppis denna glasstårta blev. Det var något med själva mixen av oreobotten, päronglass och krämig frosting som bara blev så bra!

Tårtan tar lite tid att göra eftersom man fryser ett lager i taget men det är inte svårt. Så bara man är ute i god tid så är denna tårta super lätt att göra.

Du behöver en springform på 22 cm. Klä in botten och kanter med smörpapper så är glassen enkel att få ut.

Botten:
Krossa ett paket oreokakor med smör 50-75 g

Glasslager:
Jag köpte färdig glass i olika smaker. Bl.a. melon, smultron och päron. Vispa upp varje lager med elvisp så det blir krämigt och bred sedan ut. (Vill du att det ska gå snabbt så ta mycket glass i varje lager) Frys och gör sedan nästa lager. Så fortsätter du så tills du kommit upp till formens slut. Bara fantasin kan stoppa.. små maränger, hela sandwich kan även utgöra ett lager.

Spackla tårtan
(Jag färgade krämen med lilla pulver från penduro)

200 g mjukt smör
4-5 dl florsocker
250 g philadelphiaost

1. Vispa smöret mycket krämigt och ljust i cirka 5 minuter. Blanda i florsocker, börja med 4 dl, och vispa ytterligare några minuter tills frostingen är riktigt krämig.

2. Tillsätt philadelphiaost och vaniljextrakt och vispa till en slät kräm. Tillsätt eventuellt 1 dl florsocker för en tjockare konsistens.

Jag pyntade med lite strössel och flaggor.

Förvara i frysen tills det är dags att äta ?

Inte super snygg men ibland är det innehållet som räknas ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.