TinasTaste

Laxsallad med rödbetshummus – ladda med vitaminer, antioxidanter och nyttiga fetter

Vad sägs om en sesamdoftande lax, spröda grönsaker och en rödbetshummus. Så fräscht och gott! Plus att du laddar upp vitamindepoerna rejält! Det behövs verkligen nu i dessa mörka förkylningstider.

Scrolla ner för recept 🙂

Laxblandning ( 2 stora potioner)

* 180 g Salma lax. Skär i tunna bitar. ( tips! Salmalax kan även användas till sushi utan att frysas först:)
* 2 tsk Mörkrostad sesamolja
* 1 tsk Tryffelolja ( du kan hoppa över)
Valfri mängd Koriander
1 lime (pressa över saften)
Salt

Grönsaker:

Groddar

1 avokado (1/2 per potion)

Ärtskott

Purjolök

Morötter (visst är det fint med röda!)

1 Granatäpple

1 citron att pressa över tillsammans med en skvätt olivolja och salt

Jag kan själv inte låta bli att ha GRANATÄPPELkÄRNOR på allt jag äter nu.. det är ju bara så gott! Visste ni att granatäpple är fulla av antioxidanter, mineraler, järn och kalcium. Denna sammansättning hjälper kroppen att rena sig från toxiner och hjälper även till att skydda huden. Det stoppar inte ens där med fördelarna utan detta super äpple hjälper även till att förebygga hjärt och kärlsjukdomar och sänka ett högt blodtryck. Så det är bara att smaska på?
Huuur fräscht är det inte med hummus på både rödbetor och kikärtor! Mums!! Jag gör ganska mycket så det blir lite över till fler rätter. Dra ner på mängden om du bara ska ha till denna rätt.

Recept:

2 förkokta rödbetor

1 liten förpackning kikärtor

1-2 vitlöksklyftor

2 tsk olivolja

1 tsk tryffelolja ( går att utesluta, det blir bara lite extra gott)

Salt

Peppar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.