TinasTaste

Vegetariskt är INTE tråkigt!

Denna rätt experimenterade jag fram efter jag varit på ett restaurangbesök och blivit serverad en likande rätt. Den var så himla god så jag ville äta det igen. Så igår gjorde jag ett försök och halleluja så nöjd jag blev. Det blev huuuur gott som helst. Smakerna inte bara gifter sig de dansar lambada också.. hi hi. Dessutom är den enkel att göra och relativt billig.

Jag tycker faktiskt inte alls det är en dum ide att äta vegetariskt minst en gång i veckan. Det är bra för både hälsan och miljön.

Scrolla ner för att komma till receptet.

Recept: 4 portioner

3 morötter

1 palsernacka

3 potstisar

2 paket förkokta rödbetor

1 gul lök

1 vitlök

Ett litet knippe färsk bladpersilja

2 chevreostar som delas i mitten. 1/2 till varje portion (ca 100 g/portion).

1 msk smör

Lite honung

Gärna lite pinjenötter (det hade jag inte hemma men det hade varit toppen)

Gör så här:

Skala alla rotfrukterna och skär i delar. Skär även den gula löken och de förkokta rödbetorna. Lägg rotfrukterna i en ugnsform.

Hacka ett litet knippe bladpersilja. Smält smöret i en stekpanna och pressa ner en vitlök. Lägg i persiljan och låt den steka med. Stek tills vitlöken mjuknat och persiljan tagit smak.

Häll smör/vitlök/persilja över rotfrukterna och blanda runt. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på ganska låga grader ca 160 C. Låt det ta lite tid så blir rotfrukterna ännu godare (ca 1 th). Känn efter med sticka när rotfrukterna är mjuka.

Stek chevreosten på ganska svag värme så den hinner bli varm inuti (jag tog även denna rätt som matlåda dagen efter och hade då inte stekt osten. Så jag värmde den bara i micron tillsammans med resten av rotfrukterna och det blev kanon gott).

Lägg osten på rotfrukterna och ringla över lite honung. Är man allergisk mot honung fungerar det även att ta agavesirap. Om man vill så kan man även strö på lite nötter exempelvis pinjenötter eller valnötter.

mums mums mums!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.