Jag tycker faktiskt inte alls det är en dum ide att äta vegetariskt minst en gång i veckan. Det är bra för både hälsan och miljön.
Scrolla ner för att komma till receptet.
Recept: 4 portioner
3 morötter
1 palsernacka
3 potstisar
2 paket förkokta rödbetor
1 gul lök
1 vitlök
Ett litet knippe färsk bladpersilja
2 chevreostar som delas i mitten. 1/2 till varje portion (ca 100 g/portion).
1 msk smör
Lite honung
Gärna lite pinjenötter (det hade jag inte hemma men det hade varit toppen)
Gör så här:
Skala alla rotfrukterna och skär i delar. Skär även den gula löken och de förkokta rödbetorna. Lägg rotfrukterna i en ugnsform.
Hacka ett litet knippe bladpersilja. Smält smöret i en stekpanna och pressa ner en vitlök. Lägg i persiljan och låt den steka med. Stek tills vitlöken mjuknat och persiljan tagit smak.
Häll smör/vitlök/persilja över rotfrukterna och blanda runt. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på ganska låga grader ca 160 C. Låt det ta lite tid så blir rotfrukterna ännu godare (ca 1 th). Känn efter med sticka när rotfrukterna är mjuka.
Stek chevreosten på ganska svag värme så den hinner bli varm inuti (jag tog även denna rätt som matlåda dagen efter och hade då inte stekt osten. Så jag värmde den bara i micron tillsammans med resten av rotfrukterna och det blev kanon gott).
Lägg osten på rotfrukterna och ringla över lite honung. Är man allergisk mot honung fungerar det även att ta agavesirap. Om man vill så kan man även strö på lite nötter exempelvis pinjenötter eller valnötter.
mums mums mums!