TinasTaste

Barnsligt god pannacotta på 2 ingredienser

Jag vill önska er en riktigt mysig fredag! Är inte just fredagen helt fantastisk när man har hela ledigheten framför sig. Jag tänkte faktiskt att vi skulle ha firat lite i helgen (berättar om anledningen imorgon) men tyvärr ligger jag själv i feber, hosta och bihålevärk… jag hoppas ändå kunna njuta lite av helgen med familjen.

Har ni också något att fira? Egentligen behövs inte ens en anledning. Jag älskar att göra det lilla extra och skapa något fint och mysigt för de jag tycker om. Tänk bara vad fantastisk bra vi har det. Det är värt att fira! Förstår ni vilken vinstlott vi tog när vi är födda i Sverige. Jag såg nyss en bild på små barn och vuxna som bodde i fallfärdiga skjul och kämpar för överlevnad varje dag. Jag kan inte värja mig mot såna bilder. Min mage knyter sig och jag mår illa varje gång jag ser att en så stor del av befolkningen lever i svår fattigdom och lägger sig hungriga om kvällarna. Tänk bara att inte kunna ge sitt barn mat. Det liv vi lever i Sverige är någon annans dröm. Att ha tak över huvudet, mat på bordet… Känner sån tacksamhet för det liv jag har. Ta hand om varandra och njut av allt som är bra i ert liv.

Tänkte att jag kunde tipsa om en enkel och barnsligt god efterrätt inför helgen.

Den här härliga pannacottan bjöd min mamma på förra helgen. Så himla smaskig liten efterrätt som dessutom är himla lämplig att göra eftersom den bara består av grädde och geléhallon.

Eftersom geléhallonen redan har gelatin i sig så behöver man inte tillsätta något extra.

(4 portioner)
25 geléhallon (och några extra att toppa med).
3 dl grädde

Värm grädden och rör ner geléhallonen på låg värme tills alla har smält. Häll upp i former. Mamma använde små snapsglas. Ställ kallt i minst fyra timmar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.