TinasTaste

Marängtårta som framkallar what the hell syndrome

Har ni hört talas om ”what the hell syndrome”. Ni vet när man exempelvis levt nyttigt och hälsosamt och så ”råkar” man ta ett enda futtigt chips och istället för att stanna vid sitt lilla misstag tänker man äh ”what the hell” och sätter i sig hela skålen, alla kakor och… ja ni förstår bilden.

Jag lovar för denna tårta hoppar jag gladeligen in i what the hell. Den är sååååå värd det! Det enda problemet är att alla andra också tycker det och innan jag hinner blinka är den slut.. ha ha. Så räkna inte med rester.

På riktigt denna tårta är jag sjukt stolt över för shit vad god den var! Detta blev definitivt ett nytt paradrecept som gick hem till fullo hos mina 13 grillgäster igår.

Så passa på att slänga ihop denna goding, bjud hem dina bästa vänner eller granne eller skopa i dig allt själv och förgyll en augustikväll.

Recept


* Marängbotten
Gör denna dagen innan och låt den stå framme på ett tort ställe. Då blir den helt perfekt i konsistensen. En spröd yta och seg och krämig inuti.

6 st äggvitor
3 dl strösocker

Vispa äggvitorna till en toppig marängsmet och rör sedan ner sockret lite i taget. När smeten är fast och fluffig så smeta ut den i en oval form på ett bakplåtspappersklädd ugnsform. Ca 2-3 cm hög. Grädda på 100 grader i 1 1/2 th.

Fyllning att ha på:
Denna är i världsklass!
4 dl vispgrädde
1 Philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ask jordgubbar

Vispa grädden hårt. Ta sedan en ny skål och vispa ihop Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker. Vänd ner smeten i grädden. Skiva i jordgubbarna och blanda (spar några till garnering). Om man vill kan man riva över lite choklad.

Ta da.. på ett enkelt sätt får du en otroligt god efterrätt som räcker till många.. och var beredd på att få skriva ut receptet till många..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.