Jag erkänner denna semifreddo är totalt beroendeframkallande. Det är min absoluta favorit dessert. Den bara smälter i munnen.
Du behöver en springform med höga kanter.
Recept:
4 ägg
5 dl grädde
2 msk socker
1 burk nutella (350 ml)
1/2 burk kondenserad mjölk
1 paket marängbottnar
Lite små maränger (valfritt).
Gör så här:
Använd dig av 3 separata skålar.
Vispa äggvitorna med 1 msk socker tills det blir ett fast skum. Vispa gulorna och 1 msk socker tills det blir fluffigt.
Vispa grädden riktigt fast och toppig. Vänd ner den vispade grädden och äggulorna i äggviteskummet. Värm nutellan några sekunder i mikron så rinner den lätt ner i smeten. Spara lite till garnering. Rör ner den kondenserade mjölken.Krossa en av marängbottnarna vänd ner även den och lägg den andra i botten på en springform. Häll på den fluffiga smeten och garnera med nutella och ev lite små maränger.
Frys i minst 5 timmar.
Ps. Ta ut den ur semfreddon ur frysen 20 min innan du ska äta den så blir den sådär perfekt och krämig i konsistensen.
Nom nom nom… denna festade vi på i helgen då vi firade min pappa som fyllde 70 år. Den var verkligen som pricken över i efter en helt fantastisk tappasbuffe som vi lagade här hemma.