TinasTaste

Nutellasemifreddo med en touch av kola – magiskt!

Jag erkänner denna semifreddo är totalt beroendeframkallande. Det är min absoluta favorit dessert. Den bara smälter i munnen.

Du behöver en springform med höga kanter.

Recept:

4 ägg

5 dl grädde

2 msk socker

1 burk nutella (350 ml)

1/2 burk kondenserad mjölk

1 paket marängbottnar

Lite små maränger (valfritt).

Gör så här:
Använd dig av 3 separata skålar.

Vispa äggvitorna med 1 msk socker tills det blir ett fast skum. Vispa gulorna och 1 msk socker tills det blir fluffigt.
Vispa grädden riktigt fast och toppig. Vänd ner den vispade grädden och äggulorna i äggviteskummet. Värm nutellan några sekunder i mikron så rinner den lätt ner i smeten. Spara lite till garnering. Rör ner den kondenserade mjölken.Krossa en av marängbottnarna vänd ner även den och lägg den andra i botten på en springform. Häll på den fluffiga smeten och garnera med nutella och ev lite små maränger.

Frys i minst 5 timmar.

Ps. Ta ut den ur semfreddon ur frysen 20 min innan du ska äta den så blir den sådär perfekt och krämig i konsistensen.

Nom nom nom… denna festade vi på i helgen då vi firade min pappa som fyllde 70 år. Den var verkligen som pricken över i efter en helt fantastisk tappasbuffe som vi lagade här hemma.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.