TinasTaste

Jordgubbstårta fantastiskt lätt och god!

Jordgubbstårtan står redo och snart ska vi iväg och dansa kring midsommarstången.

Tårtan är ett super tips från fridasbakblogg. Ändrade den bara lite i mängden. Fantastisk god och enkel att göra. Härliga saftiga bottnar med kokos på kanterna och samma underbart ljuvliga fyllning med massor av jordgubbsbitar i.

Gör botten dagen innan och frys in. Ta sedan fram den på morgonen och skär den i tredelar medan den är halvfrusen (mycket lättare).

Botten:
4 Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Potatismjöl
1 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver

Sätt ugnen på 175°C och klä en form med löstagbara höga kanter med bakplåtspapper.
Smörj sedan botten och kanterna med smör och strö i kokos.
Vispa ägg och strösocker poröst med en elvisp i 5 minuter på högsta hastighet.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
Låt svalna i formen innan du tar loss kanten och vänder botten upp och ned.

Jordgubbsfyllning:
5 dl Vispgrädde
200 g Philadelphia
2 1/2dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g Jordgubbar, i småbitar och extra om du vill ha att garnera med.

Vispa grädden hårt i en bunke.
I en annan bunke vispar du philadelphia med florsocker och vaniljsocker.
Vänd ner philadelphiablandningen i grädden.
Tillsätt jordgubbarna som du hackat smått.
Rör om tills allt är blandat.

Bygg tårtan genom att lägga den tjockaste botten underst och lägg på ett tjockt lager med fyllning på de två första bottnarna. Lite tunnare på den översta. Garnera som du tycker blir fint.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.