Man får verkligen bra tips när man läser bloggar! Ibland får jag faktiskt känslan av att bloggarna har tagit över media. Du hittar recept, inspiration, intedning osv. Vilken kraft att det ”vanliga” folket har på något vis. Det för även med ett stort ansvar till oss som skriver…The pen is mightier than the sword.
Dessa godingar läste jag om här om dagen och förfinade bara receptet lite genom att ha på lite havssalt. Riktigt beroendeframkallande! Så himla bra med lite mer hälsosamma alternativ till fika tycker jag.
Recept:
till 16 st
200 g 85% mörk choklad
1 banan
60 g Crunchy jordnötssmör
1 msk kokosolja
Flingsalt
Miniformar
Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad, skopa i 1/1 -1 i tsk smält choklad i formarna som du ställer i en annan form för att minska kladd. Ställ i kylen 10 minuter för att stelna. Blanda jordnötssmör med smält kokosolja (funkar att smälta i micron). Ta ut formarna och lägg en skiva banan på och häll sedan över jordnötsblandnigen. Finns det någon smält choklad kvar så kan du ringla över det. Strö över lite flingsalt.
Förvara i kylen och ta fram och ät på en gång. Så MUMSIGT!
Detta fikade jag på idag efter min rehab. Så gött!