TinasTaste

Soppa med högrev

Idag åkte vi till Solna centrum och fikade gott på Waynes och lilla C lekte lite på deras roliga biblioteket. Under tiden hade vi beställt hem en städerska som städade igenom hela lägenheten ordentligt. Det mina vänner är vardagslyx för småbarnsföräldrar!

Så otroligt skönt att komma hem när allt är tipp topp. Vi brukar vanligtvis ha väldigt undanplockat och fint hemma då jag har svårt att slappna av annars. Men det är så skönt när någon kommer och gör det där lilla extra.

Väl hemma i nystädad lägenhet gjorde Eric klart den helt fantastiska högrevssoppa han började med redan på morgonen (för att buljongen skulle få stå till sig lite). Helt klart en ny favorit!

Hur fräscht ser inte detta ut!

Eric lyckades åter igen överträffa sig själv med denna fantastiska högrevssoppa! amazing! Recept hittar ni lite längre ner.

Recept:

Ca 800g högrev

1 lök

1 flaska vit vin (33cl som finns i affären)

1-2 Pai choi

Ca 1 liter vatten

Ca 2-3 dl Japanska soya

1-2 msk Fisksås

1 köttbuljong

Ca 1-2 msk sesamolja (lägg i mer eller mindre beroende på om man gillar)

Chili (antingen färsk eller flingor)

Garnering:

1 morot

Böngroddar

1-2 krukor Färsk Koriander (hoppa över den om man inte gillar koriander)

Gör så här:

Börja med att hacka löken och skiva högrev. Köttet skall vara i mindre bitar så det är lätt att äta med sked.

Stek lök och högrev i kastrullen. När köttet har fått färg häll i sesamoljan och vit vin. Låt det koka upp så det reduceras till hälften och tillsätt vattnet,köttbuljong, fisksås, chili och japanska soyan. Lätt det stå och små koka i ca 1h. Smaka av och tillsätt efter smak tex lite mer soya om det behövs mer sälta.

Under tiden det kokar kan du grov hacka pai choi och skär moroten i tunna stavar.

Koka äggnudlar i separat kastrull när du är nöjd med smakerna i sopan och det är dax att äta. Nudlarna brukar kokas under 4 min beroende på märke.

Lägg i pai choi samtidigt i sopan så de hinner värmas upp och bli lite mjuka.

Ta djupa tallrikar och börja med att lägga äggnudlar först, sen sopa med högrev på nudlarna för att avsluta med garneringen. Groddar, moröttsstavar och koriander.

Bon apetit!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.