TinasTaste

Be a little more Beyonce! – Sista chansen att få din blogg visad på min sida

Du har väl inte glömt att delta i toppbloggare in the making? Delta här innan den 25 februari.

Ni grymma tjejer som redan har valt att vara med…wow… ni är helt fantastiska! Jag älskar det faktum att ni vågar stå upp för er själva, att ni visar att ni är någon att räkna med. Vem ska annars tro på en om man inte tror på sig själv. Våga!

Hjälp till att hylla varandra. Se varandras styrkor istället för att hata, skapa avundsjuka, missunnsamhet…you namne it.

Tycker ni som jag att det är helt sjukt att näthat frodas och får mängder av underbara kvinnor och unga tjejer att må dåligt (och killar). Män som kränker kvinnor, kvinnor som kränker andra kvinnor, rasister som tror att deras värde är över alla andras mänskliga värde. Hatarnas röster kan ibland skrika så högt och så otrevligt att man kan tro att det är de enda röster som finns. Var med och var motvikten!

Det enda ondskan behöver för att segra är att de goda ingenting gör.” Edmund Burke 1729

Så låt våra röster bli högre, starkare och tydligare.

Jag blir helt bedrövad när jag läser om starka kvinnor, män, tv- profiler, bloggare eller andra personer som står i fokus för uppmärksamhet och får utstå rent hat eftersom de blir en måltavla när de blir synliga för den allmänna massan. Ex underbara Tess Asplund ( kvinnan som med sånt mod och civilkurage ställde sig upp med knyten näve face to face mot naczter i en demonstration i Borlänge ( jag gissar att den bild som togs av detta kommer bli historisk) som får motstå dödshot och enorma påhopp på grund av detta … Måtte hon aldrig vika sig för hatet.

Eller… Lena Sunqvist den första kvinnliga hockeykomentatorn för SHL som får såna otroligt kränkande påhopp efter varje sändning bara för att hon är tjej… what! Det är ofattbart. Du kan se en intervju här: Hatet får aldrig vinna. Vad är det för osportsliga omoderna stelbenta män som håller på på detta vis?


Och vem är egentligen dessa hatspridande troll som skriker så högt gömda bakom datorn? Jo minsann.. Det kunde man se ganska tydligt i Aschbergs program Trolljägarna. Grå, tråkiga missanpassade möss till människor. Olyckliga, hatiska och allmänt tråkiga. Utan skatt och utan glädje i sitt liv sprider de ut sin egen olycka, otillräcklighet i skyddet bakom en skärm. Skämmes ta mig f… Ni är bara en liten lus på en lus.

Även på bloggnivå förekommer detta. Ta exempelvis starka, inspirerande och vackra My Martens som berättar om de kommentarer hon till sin blogg från andra tjejer om hennes kropp… både den ena och andra kommentaren om att inte duga till, inte vara tillräckligt smal osv. Say what! detta skapar bara urdåligt självförtroende hos massor av unga tjejer som går omkring med känslan av att de inte duger som de är! när sanningen är att vi är stöpta i olika unika mallar. Det finns inte en mall som är rätt för alla. Vi måste sluta att sänka andra och oss själva på detta sätt. Det är så lätt att leta fel, var den som ser stjärnan i alla istället (inklusive dig själv!)

– Be a little more Beyonce!

Det sägs att alla kvinnor vill vara något annan kvinna… Tänk så otroligt sorgligt. Vad har vi skapar för samhälle och vad ger vi våra döttrar, vänner och mammor för budskap. Du är aldrig tillräcklig..

Snälla var bara du…fantastiska underbara unika du. Det finns bara en av dig och du är mer än tillräcklig.

Välj att gå med kärlek! glädje! nyfikenhet, ryggrad Och mod!

Gå med hjärtat i handen ta upp huvudet från sanden. Styr dina steg med lusten till livet, våga ta kliven. Upptäck den största skatten att ha nära till skratten.

Ha en underbar fredag där ute! Puss på er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.