Nu på sistone har jag blivit galet förtjust i asiatiska smaker. Då menar jag inte såna där wooker på snabbställen där allt smakar lika utan jag pratar de där gosiga fräscha smakerna som skapar craving så fort de lämnat munnen.
Här är nu min nya favoritsallad! Så enkel och snabb att göra också! Den smakar så mycket så ni måste bara prova!
Recept: till 2 portioner
300 g oxfilé eller entrecotte
sesamfrön
Romansallad eller cosmopolitan (ett helt huvud).
2 selleristjälkar
1/2 urkärnad skuren gurka
2 skivade salladslökar
1 kruka färsk koriander
Citron
olivolja
salt
Marinad/sås:
20ml fisksås
Saften från 5 lime
3 tsk ljus soja
1 tsk hackad färsk röd chili
1 msk sesamolja
1 msk rappsolja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 – 2 msk sesamfrön
Gör så här:
Skär grönsakerna och lägg i en bred skål ringla över lite olja, pressa över en halv citron och salta. Rör runt.
Blanda ingredienserna till såsen. Stek köttet hastigt på hög värme och låt det vila en stund i folie. Skär sedan tunna bitar av köttet och låt ligga i en del av såsen en stund. Spar lite av såsen som du kan ringla över salladen. Lägg köttet på salladen och ringla över resten av såsen och klipp över koriander.
Nästa gång kommer vi prova att ha lite glasnudlar i också då vi kom fram till att det borde passa perfekt 🙂
Hoppas det smakar!