TinasTaste

ACAI BOWL

Ok nu har jag äntligen testat den omskrivna Acai bowl.. bättre sent än aldrig. Det har varit en stor trend den senaste tiden jämte chiapuddingen. Men vi är ändå lite sega här i väst för i Sydarmerka har man ätit detta super bär i århundraden. Bäret är bland det nyttigaste du kan äta och är fullproppad med antioxidanter , mineraler, järn, kalcium, fosfor och magnesium.

Till smaken då.. jag var ju grymt nyfiken eftersom jag tycker att det ser himla läckert ut. Jag valde att köra på den frusna acai: eftersom den ska vara överlägset bäst smakmässigt jämfört med pulvret. Jag blev så glad när jag hittade frusen acai på mall of Scandinavia:s ica. Den går även att beställa ex från: https://www.mathem.se

Konsistensen var ljuvligt krämig. Som en sorbe kanske. Den var lite lik blåbär i smaken. Väldigt gott tillsammans med lite goda toppings ex kivi, banan, frön, granola, bär osv. Jag skulle nog ha tyckt att den var lite tråkig utan topping dock. Nästa gång ska jag ha i lite raw kakao oxå så kanske den tar mig till chokladhimlen.

Hur gör man:

Det står på själva paketet att man ska ta ut ett fruset block acai och låta det bli lite upptinat, bryta sönder det och mixa med en halv banan och 1 msk honung. (jag har sett att det finns andra exempel också ex avokado. Sedan lägger man i en skål och toppar med det man gillar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.