TinasTaste

Vardagslyx hemma

Igår gjorde vi lite plockmat hemma. Det är så mysigt att sitta och plocka lite av varje. Plus att det blir mer socialt på något vis. Kewin hade med sin nya tjej hem till oss så det passade perfekt.

1. Bild: surdegsbröd med jamon serano, soltorkad tomat och hackad ruccola. Permensanost med en droppe balsamico på.

PS ser ni fotografen i spegeln hi hi

Som jag har längtat efter ceviche! Ända sedan jag var ut och åt det på en tappasbar med mina vänner. Jag hade aldrig provat att göra det själv och det är ju inte alls svårt. Man måste dock vara ute i god tid för laxfilén ska vara fryst i 3 dygn innan man skär upp den. Plus att den sedan ska marineras i lime ett dygn.

Recept:

Laxfile, räkor, salladslök, 5 lime, 1 kruka korriander, chili, avokado, 1 vitlök.

Ta fram laxen och låt den tina lite innan du skär den i kuber. Det är lättare att skära fina bitar innan den har tinat helt (Jag köpte en bit i charken). Alternativt köp färdig sahimilax som inte behöver frysas. Pressa 5 lime och lägg laxen i det. Laxen ska vara täckt med saften. Ställ i kylen ett dygn. Nu kommer laxen att tillagas med hjälp av limen.

Hacka räkor och övriga ingredienser. Var lite försiktig med chilin och hacka vitlöken smått. Blanda. Salta.

Jag hade gärna haft i en mango också men eftersom grabbarna inte gillar frukt i maten så fick det bli utan.

Vi hade även pilgrimsmusslor och gambas räkor men de kom inte med på bilderna.

Till efterrätt gjorde vi lite frukt och nutelladipp till de de som var sugna på något sött.

Nutelladipp gör du så här:

Vispa 1 dl grädde

3 msk Philadelfiaost

3 msk nutella

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.