Teriyaki lax med persisk sallad, mango, bladpersilja, avokado, koriander och citron! Alltså mums! Så gott.
Den här rätten är så otroligt enkel och god! Vi har bestämt att vi ska äta fisk/skaldjur minst 2 gånger i veckan så denna kommer att göras flitigt.
Recept:
Laxfile
Teriyakisås
Gurka
Tomat
Rödlök
Fontanas Limejuice
Mynta
Salt
Peppar
Bladpersilja
Mango
Koriander
Citron
Avokado
Lägg laxen i en ungsäker form och häll över 2 dl teriyakisås. Låt stå ca 25 min på 200 grader. Strö över lite sesamfrö om du vill.
Skär upp avokado och mango. Pressa citron över och salta avokadon. Strö över koriander. Lägg på ett knippe bladpersilja.
Hacka tomat, gurka och lök efter behov. Blanda de med lite rappsoljamynta,peppar, salt och fontanas limejuice
Färdigt!