TinasTaste

Lilla julafton

Idag firade vi lilla julafton hos oss. Så liten blev den dock inte då vid var nio vuxna och 7 barn.

Julbordet organiserar vi upp likt ett knytkalas mellan familjerna och det är fantastiskt skönt. Som alltid när vi organiserar knytisar startar vi upp en chat och gör en lista på allt vi vill ha med på julbordet och sen delar vi det emellan oss.

Julbordet serverades i tre delar. När gästerna anlände så serverades glögg och två glöggtillbehör.

1. Fantastiskt goda Fetaost/spenatsnurror. Recept kommer.

2. Skivad parmensanost med en droppe balsamico

Till barnen serveras det en varm choklad med grädde toppad med snögubben Olaf från frostfilmen. Den gjorde jag av marshmallows.

Sötaste Olaf rån frost väntar på varmoboy och grädde.

Skivad parmensanost med balsamico

Steg två i julbordet är själva julbordet. Specialitéer på vårt bord som inte är så vanligt är pepparlax och rökta räkor. Självklart fanns mina fantastisk goda köttbullar i gräddsås med på julbordet och flera sa att det var de godaste de någonsin ätit och gav 10 poäng av 10. Vill du prova dem vilket jag varm rekommenderar så finns receptet här:http://nouw.com/i1medpricken/varldens-godaste-kottbullar-19047187?cache=715785786&

Julbordet avslutades med en vit chokladpannacotta toppat med ett täcke av salt kola. Samt lite småplock som chokladpraliner, vindruvor och brieost.

Detta var receptet för en riktigt lyckad kväll fylld av kärlek och skratt. Dessutom måste jag säga att vi hade världens roligaste jultomte på besök.

Önskar alla en trevlig jul snart!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.