TinasTaste

Skaldjurssoppa med saffransmak – ljuvlig

Ni hör väl bara på namnet att detta är en triump för smaklökarna.

600 g benfri lax
350 g räkor
1 pkt saffran
2 dl Vitt vin
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
2 msk hummerfond
1 purjolök
1 färnkål
1 gul lök
6 dl vatten
1 fiskbuljong
2 msk tomatpuré

2 msk smör
Salt och peppar

Skär laxen i kuber
Strimla grönsakerna och stek på låg värme i 20 min. Ha över saffran, vatten, vin, tomatpuré och fond. Koka ihop en stund. Spä med grädde, salta och peppra. Vrid upp värmen så det kokar rejält. Ta av från plattan och lägg i laxen och låt stå under lock i 5 min. Ha i räkorna.

Servera med aioli
(Recept finns på bloggen).

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.