TinasTaste

Försöker smälta

Försöker smälta och bearbeta resultatatet av röntgen av min nacke och rygg. Läkaren ringde berättade om resultatet och sedan dess har mina tankar snurrat utan att landa någonstans. Jag hade inte förväntat mig hur illa det faktiskt var. Jag blev nog lite chockad där och då och de senaste dagarna är det svårt att tänka på något annat. Tankarna vandrar i väg. Jag låter de vandra så där som jag vet att jag inte ska görs. Oroar mig för framtiden.
Jag har sällan nämt här i bloggen att jag lever med ständig värk (mer eller mindre). Jag vill inte att det ska definiera mig utan jag har verkligen haft som mål att ändå vara posetiv och försöka leva fullt ut. De senaste dagarna sjönk jag. Svårt att klättra upp. Men jag är i grunden envis som en vad säger man ”åsna”. Så jag kommer igen. En sak som jag verkligen kan förstå nu är varför det gör så förbaskat ont. Tre diskbråck var av  två med påverkan på ryggmärgen. Förslitningar på exakt varje nackkota. Två förträngningar (artroser) och något i bröstryggen.. Men jag minns inte ens vad.

Jag har gjort någon slags mållista i mitt huvud.

1. Bli smärtfri.. Kanske ouppnåeligt.. Men varför inte sikta högt. Jag ska skjutton göra allt som är möjligt för stt bli så bra som möjligt. (Jag ser det lite som att jag spelar poker och min givna hand är ett gäng med riktigt kassa kort. Nu måste jag spela dem så gott det bara går).

2. Att kunna finnas för min familj nu och framåt

. 3. Att kunna använda kroppen som jag vill. Men jag är ändå tacksam att den fungerar så väl som den gör. Tänk de som lever med cancer och andra livshotade sjukdomar. Men kanske har jag ändå rätt att ta en liten dipp för att sedan sadla om. Ibland känner jag mig väldigt ensam. Jag vet inte så många som lever med värk hela tiden. Ofta känns det som ingen fattar hur tungt det är att bära. Oftast axlar jag det ganska bra om jag ska beröma mig själv. Jag är seg som en gammal oxe. De flesta jag berättar för på jobbet. Säger va! Det hade jag aldrig kunna tro. Du som är så glad pigg, sportig osv. Just nu är det tungt. Mitt paket utåt sett är välputsat men inuti rasar det.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.