TinasTaste

Tacos med koreansk smak

Nu kommer som utlovat receptet på dessa koreanska lyxtacos. Jag har äntligen skrivit klart och lagt in bilderna från kameran så att ni ser steg för steg vad man ska göra. Varför inte byta ut den vanliga fredags tacosen mot denna läckerbit och låta smaklökarna få lite fredagsparty.

Recept: 4 – 5 portioner

1. KÖTTET
500 g entrecôte, i skivor
0,5 dl ljus soja
1,5 msk socker
1 msk sesamolja
0,5 msk balsamvinäger
2 klyftor vitlök
nymalen svartpeppar

Gör marinaden till köttet genom att röra samman soja, socker, sesamolja, balsamvinäger samt pressa i vitlök och svartpeppar. Lägg i köttet att marinera i minst 30 minuter eller gärna över natten i kylen.

Stek 2 min på varje sida på hög medelvärme. Låt vila innan du skär upp det. (Tranchera dvs skär/snitta snett).

2. SESAMBÖNGRODDSALLAD: (denna är sjukt god! Jag kommer lätt fortsätta att göra denna till veckans alla rätter..hihi)

Sesamböngroddar
150 g färska böngroddar (från mungbönor)
1 tsk salt
2 tsk sesamolja
1 msk rostade vita sesamfrön

Koka upp vatten i en tekokare (full) eller 2 L vatten i en i kastrull. Lägg böngroddarna i ett durkslag och slå det kokande vattnet över. Skölj sedan genast i kallt vatten tills groddarna är genomkalla. Låt droppa av och blanda sedan med sesamolja, rostade sesamfrön och salt.

3.PEVRE
4 tomater
1 rödlök
Ett stort knippe koriander eller 3 krukor
1 Citron
Salt

Finhacka allt och pressa över citron och salta.

4. TRYFFELMAJONÄS
1 ägg
Rappsolja
1/2 citron
1 vitlök
Salt
Några droppar vit tryffel

Se beskrivning hur man gör majonäs här: (droppa i tryffeloljan i slutet). http://nouw.com/i1medpricken/majonnasaioli-18592392?cache=007973343&

5. HEMMAGJORDA TACOBRÖD: 4 portioner
(Majsbröd)
3 dl majsmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 msk olja
4/5 tsk salt
2 1/2 dl vatten

Blanda majsmjöl, vetemjöl, olja och salt i en bunke. Tillsätt vatten. Arbeta ihop till en smidig men ganska lös deg. Hit kan förberedas. Om du vill kan du förbereda och lägga degen i kylen med plastfolie runt.

Dela degen i 8 bitar Tryck ut till tunna runda bröd, ca 15 cm i diameter, på mjölat underlag. Eller om du vill ha mindre så gör hälften så stora och 16 St istället.,Ta gärna hjälp av en kavel mot slutet. Stek bröden ca 1 minut per sida i en torr, het stekpanna. Teflonpanna fungerade inte bra för mig men med en vanlig gick det perfekt.

Å vad jag önskar att jag torkat av kanten på skålen med pevre.. men det är ju så här verkligheten ser ut.. så bjuder på den. Huvudsaken maten görs av kärlek och äts med familj och vänner. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.