TinasTaste

Wook

Yes fredag!! Äntligen. Denna vecka tycker jag har varit som ett enda ekorrhjul. Alltså guldpokal till alla er familjer som kämpar för att få ihop vardagspudslet med hämtningar, lämningar, vara en bra närvarande förälder,  sambo, prestera på jobbet, hemmet, träning.. Det är INTE lätt.. Jag måste säga att jag ständigt har dåligt samvete över c långa dagar och ständigt dåligt samvete för jag vill även prestera väl på jobbet. Särskilt när jag är ny. Känslan av otillräcklighet sitter som en klump i magen. Men som tur är så däremellan lyckas jag njuta en hel del också. På något vis så har jag gett mig skjutton på att det ska gå.

I veckan så lagade Eric en Wookrätt som jag personligen tycker klår vilken Kinarestaurang som helst.. Så prova den.. Njut.. Andas.. Lev!

Wook:

Ingredienser:

Biff 2-4 skivor

Nudlar

Purjolök 1/2

Lök 1

Paprika 1-2

Färska champinjoner 5

Vitlök 1

Teriyaki  2 -3 msk

Japansk soja 2 msk

Chili (om man vill ha lite hetta)

Sesamfrö

Groddar

Gör så här:

Koka nudlarna (anpassa efter hur många ni är) ca 3-4 paket för 4 personer. Skär den tunna biffen i bitar och marinera i olja, pressad vitlök, sesamfrö och chili (om man gillar). Låt det ligga där medan du skär grönsakerna. Använd blasten på purjolöken och skär cm breda bitar. Skär upp resten av grönsakerna. Stek köttet och efter en stund steker du med grönsakerna. Blanda ihop med de färdiga nudlarna, tariakisås och japansk soja. Ha i lite groddar. Blanda väl.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.