TinasTaste

Crispiga permensandoftande chicken vings

Dessa små rackare var oroligt smakrika och crispiga. Jag kan verkligen rekommendera dem.

Till dessa crispiga vingar hade vi en fräsch syrlig sallad som bestod av smått hackad tomat, gurka och rödlök. Smaksatt med salt och lime (se bild på limeflaskan nedan. Denna finns i orientaliska butiker.)

Recept:
Börja med att koka kycklingvingarna 10 min med salt. Det är det som gör att de sedan blir crispiga eftersom fettet tränger fram. Torka sedan av dem med hushållspapper. . 
Gör en marinad som du smörjer in dem i efter kokning och sedan ställer du dem i ugnen på 220 grader i ca 10-15 min (tills de är gyllene). Lägg ett bakplåtspapper under så de inte bränner fast. 

Marinad:
2 dl riven parmesan
Smör ca 100 g 
Vitlökspulver 

Havssalt 1 tsk 

Oregano 1 msk 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.