TinasTaste

Att bry sig om vad andra tycker

Att bry sig vad andra tycker och sedan rätta sig efter det, ta illa upp eller känna sig missbedömd har varit ett närvarande tema i mitt liv. Men jag är närmre en bättre självkänsla än jag någonsin varit förut.
Jag har förstått att mitt liv är mitt och att det går fort förbi så jag vill inte slösa bort det. Jag väljer nu mer vart jag lägger min energi och tid och jag försöker att bara bry mig om de nära och kära runt omkring mig som faktiskt tycker om mig som jag är. Visst kan även jag falla för skitprat bli sårad av förtal och när folk säger saker endast för att såra och skada. Men tänk vilket underbart skyddsnät jag faller i då! Jag har samlat människor runtomkring mig som inte tar energi utan istället berikar mitt liv. Jag har valt bort de människor som i grunden inte vill mig väl. Ständigt står min trupp redo att få mig på fötter igen. Hur underbart är inte det. Det är värt så mycket. Ni vet vilka ni är och jag älskar er allihopa.

När någon pratar illa om mig har jag förstått den stora skillnaden att det INTE har med mig att göra utan det är en känsla som jag skapar i någon annan och det får de ta ansvar för själva. Jag bollar tilllbaka den känslan. Jag kan däremot tycka att det är tragiskt att en del människor ägnar så mycket tid till negativ energi som inte skapar lycka i deras eget liv. Saken är den att jag har inte längre tid att bry mig om er för jag är allt för upptagen med att skratta och ha roligt med härliga människor. 

För några år sedan skulle jag aldrig ha vågat starta en blogg. Jag skulle ha varit allt för orolig över om
någon ens gilla det jag skriver och värst av allt hur det skulle kunna vridas och vändas på och göras negativt. Tillexempel..
– Hon tror att hon är någon (detta är inte ovanligt, men varför låta någon förminska dig! Klart att DU och JAG är någon!)
– Gud vad fjantigt att hon bloggar, patetiskt… (Jaha du tyckte så.. Skrolla förbi då).

Men saken är den att det spelar ingen roll vad negativa människor säger för vad du än gör, säger eller hur du än försöker vara ditt allra bästa jag så kommer de ALLTD att hitta något fel med dig. Så varför bry sig! Stå stark istället.

Jag skriver för att det är skapande och tillför MITT liv något. Det är ett uttryck för det kreativa. Jag skriver inte utifrån en rädsla vad andra ska tycka och tänka. Jag skriver helt enkelt för att det gör mig glad och jag tycker att det är fantastiskt att så många runt omkring mig har gett mig så mycket positiv feedback på detta. Det värmer så otroligt när någon skriver att de använt mitt recept, gillat min blogg och allra mest när de tyckt att något jag skriver varit tänkvärt. Jag är så stolt är runt 1500 personer tittar in på min blogg varje vecka och jag är så nyfiken på vilka ni är. Det är en gåva att för en kort sekund få berika någon annans liv och det känner jag stolthet i. Jag skriver för ER och för mig själv. De negativa kan skrolla förbi min blogg och återvända tillbaka till sina hålor eller ta tag i sina liv och inse att det finns så mycket fint i livet och DU skapar ditt eget liv, DU bestämmer vad du fyller det med… Varför inte fylla det med glädje och tacksamhet. DU är kapten över ditt eget liv.

Varför inte höja varandra. Sprida glädje! Vara osjälvisk och se det positiva i andra. Ge varandra styrka och kraft.

Idag vet jag vem jag är så ingen annan kan rubba min uppfattning. Jag vet att jag är en bra mamma,, omtänksam dotter och kärleksfull sambo. Jag vet att jag står stadigt på jorden att jag har fina värderingar som grundar sig i ren äkthet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Holger

    Jag är så glad att du har fått det liv du vill ha. Du är så värd det. Du har två fantastiska föräldrar som stått bakom dig i vått och torrt . Våra mörka perioder i våra liv lär oss vad som är viktigt att sträva efter. Det finns bara en av dig. Du är unik. Det ska du vara stolt över. <3