TinasTaste

Chiapudding

Jag har länge hört talas om Chiapudding men aldrig smakat. Det ska vara otroligt nyttigt. Fullt med antioxidanter, protein, fibrer och ännu bättre om frågar mig är att det är mer omega 3 än i fisk. Det är toppen för mig som äter alldeles för lite fisk.

Enkelt att göra i ordning är det. Man blandar bara chiafrön med någon form av mjölk. Ex mandelmjölk, kokosmjölk, cashewmjölk, sojamjölk eller vanlig mjölk. Rör om och låter det stå några timmar. Ju mer frön desto tjockare konsistens. Man kan behöva gå tillbaka och röra någon gång så det inte klumpar sig. 

Så hur smakade det då… Inte så mycket alls så jag kan rekommendera att använda någon smakförstärkare som tillexempel ekologiskt vaniljpulver (ej vaniljsocker) eller varför inte lakritspulver. Toppa sedan med färska bär och frukter. Jag har haft mango och passionsfrukt. Kan tänka mig att det är gott med kivi, blåbär och hallon också.

Jag kommer absolut att fortsätta använda Chiapudding för förutom nyttigheterna så är det väldigt mättande. Perfekt mellis eller före och efter träning.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.